ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Συνέργειες για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

* Πότε απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ οι μισθώσεις μέσω διαδικτύου

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2018 15:28
Από την ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Λάρισας Από την ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Λάρισας

Σε ενημέρωση σχετικά με το νέο πλαίσιο που διέπει την λειτουργία, την αδειοδότηση και την εποπτεία των μονάδων ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων, δωματίων και των αυτοεξυπηρετούμενων Καταλυμάτων (Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες και Τουριστικές Επιπλωμένες Επαύλεις) προέβησαν χθες στελέχη του γραφείου υποστήριξης Τουρισμού Λάρισας της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας σε επιχειρηματίες του κλάδου.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο τέθηκαν ζητήματα για τους ελέγχους που πραγματοποιεί η υπηρεσία Τουρισμού, αναλύθηκε το καθεστώς που διέπει την διάθεση οικιών μέσω διαδικτύου και επισημάνθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την έκδοση του πιστοποιητικού κατάταξης καταλυμάτων. Η εκδήλωση, ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη, έδωσε και την ευκαιρία να αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, τόσο σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο αλλά και να εκφραστούν οι προθέσεις για συνέργειες για την ενθάρρυνση μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και μέσω εναλλακτικών τρόπων, όπως των επισκέψιμων οινοποιείων, του αγροτουρισμού, των πολυλειτουργικών αγροκτημάτων, του αλιευτικού τουρισμού κ.α.
Στο μεταξύ χθες το Υπ. Οικονομικών με εγκύκλιό του ξεκαθάρισε τα της απαλλαγής από τον ΦΠΑ των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών μέσω πλατφόρμας διαμοιρασμού (π.χ. AirBnB) αποσαφηνίζοντας το τοπίο για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο ύστερα από ερωτήματα φορολογουμένων ορίζεται ότι η βραχυχρόνια εκμίσθωση κατοικιών απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ. Αντίθετα, όμως, όταν στο πλαίσιο των μισθώσεων παρέχονται στον ένοικο υπηρεσίες ανάλογες με τις παρεχόμενες στον ξενοδοχειακό ή παρόμοιο τομέα, όπως υπηρεσίες καθαριότητας, περισυλλογής απορριμμάτων, αντικατάστασης κλινοσκεπασμάτων και λοιπών οικιακών ειδών, βοηθητικού προσωπικού και λοιπές υπηρεσίες για την περιποίηση των πελατών τότε το συνολικό μίσθωμα υπάγεται σε ΦΠΑ με συντελεστή 13%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass