Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αντικειμενικές αξίες Μυκόνου στα παράλια της Αγιάς!

* Επίκειται συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Βασ. Λέτσιο

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2018 21:34

 «Αντικειμενικές αξίες Μυκόνου έχουν οι παραλιακές περιοχές του Δήμου Αγιάς και επιβάλλεται η αναπροσαρμογή και μείωσή τους», δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς, κ. Βασίλης Λέτσιος, υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια, μειώθηκαν κατακόρυφα οι αγοροπωλησίες στην παραλιακή περιοχή, εξαιτίας των υψηλών αντικειμενικών αξιών, σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η δημοτική αρχή Αγιάς εκτιμά ότι οι σημερινές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στα παράλια, αποτελούν μείζον πρόβλημα στην ανάπτυξή τους και προγραμματίζει άμεση παρέμβασή της στο Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό τη μείωσή τους.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο κ. Λέτσιος, το ίδιο αίτημα είχε κατατεθεί από τον Δήμο Αγιάς- με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- το 2013, στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς ανταπόκριση, εκτιμώντας και τότε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη η μείωσή τους.

«Οι τιμές τους διαμορφώθηκαν σε μια περίοδο με μεγάλη ζήτηση οικοπέδων και ακινήτων στην περιοχή, η οποία πλέον δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα.

Για παράδειγμα οι τιμές ζώνης των παραλιακών οικισμών Αγιοκάμπου και Βελίκας είναι η υψηλότερη στα 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και η χαμηλότερη στα 1.100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο», δηλώνει ο κ. Λέτσιος, αναφέροντας παράλληλα πως η δημοτική αρχή επανέρχεται με το ίδιο αίτημα το οποίο επίκειται να συζητηθεί σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, προκειμένου να συνταχθεί σχετικό ψήφισμα, που θα αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών, ευελπιστώντας, αυτή τη φορά, στην ανταπόκρισή του.

Αναλυτικότερα ο κ. Λέτσιος αναφέρει: «Θα προτείνουμε στο Υπουργείο να ενεργήσει άμεσα για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στα παράλια του Δήμου Αγιάς και συγκεκριμένα στους παραλιακούς οικισμούς Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας, Βελίκας, Παλιουργιάς, Κουτσουπιάς κλπ. που είναι υπερβολικές σε σχέση αφενός μεν με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες και αφετέρου σε σύγκριση με τις όμορες παραλιακές περιοχές, όπως π.χ. Πλαταμώνας Πιερίας, που υπερτερούν και λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης και λόγω του σχεδίου πόλης που διαθέτουν, σε αντίθεση με τους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου μας, που βρίσκονται σ’ ό,τι αφορά στα σχέδια πόλης, στο στάδιο του σχεδιασμού της πράξης εφαρμογής και μη υλοποίησης από το έτος 2000 μέχρι σήμερα και με αβέβαιο χρονικό ορίζοντα οριστικής υλοποίησης.

Αυτό έχει ως συνέπεια τη μη οικοδομησιμότητα και τη μη αύξηση της τουριστικής κίνησης της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα οι τιμές ζώνης των παραλιακών οικισμών Αγιοκάμπου και Βελίκας είναι η υψηλότερη στα 1.500 ευρώ/τ.μ. και η χαμηλότερη στα 1.100 ευρώ/τ.μ., όταν οι αντίστοιχες τιμές του Πλαταμώνα είναι στα 950 ευρώ/τ.μ. και 750 ευρώ/τ.μ. αντίστοιχα.

Οι τιμές αυτές έχουν σαν συνέπεια την άδικη και άνιση μεταχείριση των δημοτών μας και την οικονομική τους επιβάρυνση σε φόρους κληρονομιάς, μεταβιβάσεων και Φ.Α.Π.».

 

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass