ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ FUNDΣ

Τελεσίγραφο τραπεζών σε «κόκκινους» δανειολήπτες

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2018 15:06
Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση των οφειλών τους πριν περάσουν τα δάνεια σε ξένα funds δίνουν οι τράπεζες... Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση των οφειλών τους πριν περάσουν τα δάνεια σε ξένα funds δίνουν οι τράπεζες...

Επιστολές με τις οποίες καλούν τους πελάτες να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους συμπεριλαμβανομένου και γενναίου «κουρέματος» στέλνουν οι συστημικές τράπεζες ενόψει της πώλησης χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων.
Οι επιστολές, σύμφωνα με αρμόδια τραπεζικά στελέχη, αφορούν σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις του ΑΠΕ ξεπερνούν και τους 400.000 από όλες τις χρονικές περιόδους (από πολύ παλιά δάνεια μέχρι και σχετικά πρόσφατα, πριν την κρίση).  


Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε fund, τότε δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων. Το Fund στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μπορεί να απαιτεί όλο το ποσό και δεν μπαίνει σε διαδικασία «συνεργασίας/κουρέματος» κλπ. Πρόκειται για μαζική «εκστρατεία» ενημέρωσης από πλευράς τραπεζών με σκοπό τη ρύθμιση.  Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη.
* Με τις επιστολές οι εν λόγω οφειλέτες καλούνται να ρυθμίσουν στο «παρά πέντε» την οφειλή τους και πριν το δάνειό τους πωληθεί σε Fund του εξωτερικού.
* Στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε Fund, τότε δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων. Το Fund απαιτεί όλο το ποσό και δεν μπαίνει σε διαδικασία «συνεργασίας/ «κουρέματος» κ.λπ.
* Πρόκειται για μαζική «εκστρατεία» ενημέρωσης από πλευράς τραπεζών με σκοπό τη ρύθμιση  ενώ το χρονικό περιθώριο που έχουν οι πελάτες για να ρυθμίσουν κυμαίνεται από τώρα και για διάστημα 1,5 - 2 μήνες το πολύ.
Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, δηλαδή των προβληματικών δανείων, διαμορφώνεται σε περίπου 95 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 13 δισ. ευρώ είναι καταναλωτικά δάνεια. Πάντως στο μεγάλο στοίχημα της μείωσης των «κόκκινων» δανείων, όπως έχουν αναφέρει τραπεζικά στελέχη, καθοριστικό ρόλο -πέραν από τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες των τραπεζών- θα έχει η γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οποιεσδήποτε δράσεις και να αναλάβουν οι τράπεζες ο στόχος δεν θα επιτευχθεί εάν η ελληνική οικονομία δεν αποκτήσει ένα βιώσιμο αναπτυξιακό ρυθμό που θα έχει σταδιακά επιπτώσεις στα εισοδήματα των νοικοκυριών καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων, επισημαίνουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass