Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Χειμερινό ωράριο στα εμπορικά από Δευτέρα

* Την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινά το 10ήμερο των φθινοπωρινών εκπτώσεων - Ανοιχτά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2017 22:19

Η αλλαγή της ώρας υποχρεώνει την αγορά του ν. Λάρισας να αναπροσαρμόσει σε χειμερινούς ρυθμούς το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Έτσι από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, οι Λαρισαίοι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους, για τα ψώνια, τα νέα ωράρια…


Ειδικότερα τα εμπορικά καταστήματα της Λάρισας, από τη Δευτέρα θα διαμορφώσουν το ωράριό τους, κατά την πρόταση του ΕΣΛ,  ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ: 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ.
ΤΡΙΤΗ: 8 π.μ. - 2 μ.μ., απόγευμα κλειστά
ΤΕΤΑΡΤΗ: 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ.
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ: 8.30 πμ - 2.30 μμ, απόγευμα κλειστά
                  ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Τα εμπορικά καταστήματα των Φαρσάλων, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε χθες το Δ.Σ. του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου της επαρχίας, θα λειτουργούν από Δευτέρα ως εξής: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 8 π.μ. - 1.30 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Τρίτη-Πέμπτη - Σάββατο: 8 πμ - 2 μμ και τα απογεύματα κλειστά   
       ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Εξάλλου σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από 30 Οκτωβρίου θα είναι το εξής: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 8.30 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Τρίτη-Πέμπτη - Σάββατο: 8.30  π.μ. - 2 μ.μ. και τα απογεύματα κλειστά.   
ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Στο μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα  και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ξεκινά και στην αγορά της Λάρισας το 10ήμερο των ενδιάμεσων Φθινοπωρινών εκπτώσεων. Οι εκπτώσεις θα λήξουν την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου καθώς οι ημέρες των δύο ενδιάμεσων εκπτώσεων (Εαρινών και φθινοπωρινών) είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.
Την Κυριακή πάντως 5 Νοεμβρίου, εκ του νόμου, τα εμπορικά καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ο εμπορικός Σύλλογος Λάρισας θα επιτρέψει στα μέλη του να ανοίξουν προτείνοντας ως ωράριο λειτουργίας 11 π.μ. - 4 μ.μ.
Κατά τη διάρκεια των "μίνι" σε διάρκεια εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού του. Εννοείται πως όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Αν επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass