ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες ενστάσεις των δανειστών για τον εξωδικαστικό

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2017 15:17

Στα τεχνικά κλιμάκια μεταφέρεται και πάλι η συζήτηση για τον καθορισμό των κριτηρίων υπαγωγής των μικρών επιχειρήσεων, με χρέη 20.000-50.000 ευρώ στον εξωδικαστικό μηχανισμό, καθώς οι επικεφαλής των θεσμών επέμεναν και χθες στην αυστηροποίηση των κριτηρίων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και το βασικό σχέδιο παραμένει αυτό που είχε συμφωνηθεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, εντούτοις θα πρέπει να υπάρξει μια σαφής διαφοροποίηση στα κριτήρια που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα αποπληρωμής. Το θέμα θα εξεταστεί από τα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία θα επιδιώξουν να ενσωματώσουν τις παρατηρήσεις των επικεφαλής των θεσμών, ενώ αύριο θα υπάρξει συζήτηση επί του θέματος και με τη συμμετοχή του υπ. Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου.
Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση εξελίχθηκε ικανοποιητικά. Να σημειώσουμε πως πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων στις 29 Νοεμβρίου 2017. Σε ό,τι αφορά στα θέματα ανάπτυξης και της αναπτυξιακής τράπεζας, που συζητήθηκαν νωρίτερα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα και επαναλήφθηκε από ελληνικής πλευράς ότι η αναπτυξιακή τράπεζα θα συσταθεί το α’ τρίμηνο του 2018.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass