ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΕΘΝΙΚΗ

Ξεκινούν την έκδοση ομολόγων οι τράπεζες

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2017 15:26

Στην έκδοση τριετούς καλυμμένου ομολόγου 500 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει εντός της εβδομάδας η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφορικά με την επικείμενη έκδοση της Εθνικής, τα μηνύματα από μέρους των επενδυτών είναι πολύ θετικά και βασίζονται στις παρουσιάσεις που έγιναν πρόσφατα από τους ανάδοχους της έκδοσης.


Με την ολοκλήρωση της κίνησης αυτής, η Εθνική Τράπεζα θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη ρευστότητά της, με βασικό στόχο έως το τέλος του έτους να αποπληρώσει τα κεφάλαια που έχουν απομείνει από τον δανεισμό, τον οποίο έχει λάβει από τον Eκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) και να αποτελέσει την πρώτη τράπεζα που θα μηδενίσει τον δανεισμό από τον ELA.
Να επισημάνουμε πως στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός της έκδοσης καλυμμένου ομολόγου και από τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες καθώς το καλυμμένο ομόλογο αποτελεί μία από τις πλέον φθηνές πηγές άντλησης ρευστότητας.  Να θυμίσουμε πως προ ημερών η τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την έκδοση πενταετούς καλυμμένου ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤΑΕ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass