ΟΡΙΑΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 2.000 ΚΥΒΙΚΩΝ

Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2017 15:14

   Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 για τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών οχημάτων. Παράλληλα, οι αλλαγές που εξετάζονται θα είναι οριακές και στοχεύουν στη διευκόλυνση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού - κυρίως τρίτεκνους και πολύτεκνους- αλλά και στα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών.


 Ειδικότερα μετά από ζυμώσεις μηνών και ασκήσεις επί χάρτου το υπουργείο Οικονομικών κατέληξε στις οριστικές του αποφάσεις για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να είναι ήσυχοι ότι δεν θα πληρώσουν παραπάνω τέλη κυκλοφορίας για το 2018 καθώς δεν αναμένονται παρά οριακές μειώσεις μόνο για ευπαθείς ομάδες, κυρίως τρίτεκνους και πολύτεκνους με οχήματα πάνω από 2.000 κυβικά εκατοστά. Αυξήσεις δεν προβλέπονται για κανέναν.
Το επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου είχε ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να τρέξουν μία άσκηση στοχευμένων μειώσεων για παλαιά μεγάλου κυλινδρισμού αυτοκίνητα προκειμένου να δοθεί ένα κίνητρο ανάκτησης πινακίδων.
Στο αρχικό σενάριο δεν είχαν αποκλειστεί και κάποιες αυξήσεις για καινούργια αυτοκίνητα τα οποία επιβαρύνονται με χαμηλά τέλη κυκλοφορίας. Η τελευταία αυτή εναλλακτική εγκαταλείφθηκε σύντομα. Η «άσκηση» αφορούσε σε μειώσεις τελών κυκλοφορίας για παλαιά και μεγάλου κυβισμού οχήματα ώστε να δοθεί κίνητρο ανάκτησης πινακίδων και τελικά να μην υπάρξει δημοσιονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό. Αποδείχθηκε από την επεξεργασία των στοιχείων, σύμφωνα με πληροφορίες, πως σε αυτό το σενάριο προέκυπταν επιβαρύνσεις για τον προϋπολογισμό οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προστριβές με τους δανειστές.
Το σενάριο εγκαταλείπεται «μέχρι να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος» όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές. Μέχρι τότε, τα τέλη κυκλοφορίας θα παραμείνουν αμετάβλητα και για το 2018 οι μόνοι που μπορούν να ελπίζουν σε κατά τι μειωμένα τέλη είναι «ευπαθείς ομάδες με οχήματα μεγάλου κυβισμού στα οποία τα τέλη κυκλοφορίας είναι πολύ υψηλά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass