ΣΤΑ 600 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ - «ΤΡΕΧΕΙ» ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ 800 ΕΚΑΤ.

Εκτινάχθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου σε ιδιώτες

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2017 15:27

Στα 6,026 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν στο τέλος Αυγούστου τα συνολικά φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες από 5,435 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου κατέγραψαν οριακή μείωση τον Αύγουστο καθώς από τα 3,917 δισ. ευρώ τον Ιούλιο περιορίστηκαν στα 3,912 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.


Αντίθετα εκρηκτική αύξηση εμφάνισαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα. Συγκεκριμένα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων φούσκωσαν από το 1,521 δισ. ευρώ τον Ιούλιο σε 2,114 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα το συνολικό κρατικό φέσι να διαμορφωθεί σε 6,026 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων είναι κρίσιμη για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ από τον ESM για την οποία προϋπόθεση είναι η εξόφληση οφειλών προς τους ιδιώτες 1,2 δισ. ευρώ έως τον Οκτώβριο.
Ωστόσο, για να μη τεθεί σε κίνδυνο η εκταμίευση της υποδόσης, η ΑΑΔΕ βάζοντας «γκάζια» στους εφόρους επέστρεψε το Σεπτέμβριο φόρους συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Από τους φορείς του δημόσιου τομέα, τα μεγαλύτερα «φέσια» στην αγορά εξακολουθούν να βάζουν οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης, με συνολικές οφειλές 2,309 δισ. ευρώ (έξι εκατομμύρια περισσότερα από τον Ιούλιο). Εξ αυτών ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 1,109 δισ. ευρώ και τα νοσοκομεία 558 εκατ. ευρώ. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει χρέη 335 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass