ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Προτεραιότητα στην Πειραιώς η στήριξη της επιχειρηματικότητας

• Πολύπλευρες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που προωθεί η τράπεζα για τις ανάγκες και την εξυπηρέτηση των πελατών της - "Κλειδί" και εφαλτήριο για τον τραπεζικό τομέα το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2017 22:19
Αισιόδοξοι πως η οικονομία εξέρχεται σταδιακά από μια μακρά περίοδο βαθιάς ύφεσης και μπορεί να επιτύχει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης εμφανίστηκαν ο πρόεδρος της Πειραιώς  Γ. Χαντζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χ. Μεγάλου στη χθεσινή εκδήλωση στη Λάρισα, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάκαμψή της  Αισιόδοξοι πως η οικονομία εξέρχεται σταδιακά από μια μακρά περίοδο βαθιάς ύφεσης και μπορεί να επιτύχει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης εμφανίστηκαν ο πρόεδρος της Πειραιώς Γ. Χαντζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χ. Μεγάλου στη χθεσινή εκδήλωση στη Λάρισα, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάκαμψή της

Του Γιώργου Νούλη

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της τράπεζας στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας έμπρακτα και ολοκληρωμένα την υγιή ιδιωτική επιχειρηματικότητα, ανέδειξε χθες το βράδυ από τη Λάρισα η ηγεσία της Πειραιώς.


Ο πρόεδρος Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου μιλώντας σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Imperial" παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου  Κέλλα, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού, δημάρχων και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και ενώπιον πυκνού ακροατηρίου από επιφανείς επιχειρηματίες και παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας, ανέπτυξαν τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Πειραιώς και παρουσίασαν πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες που θα βοηθήσουν  την επιχειρηματική δραστηριότητα να ξεπεράσει τις συνέπειες της ύφεσης, να αναπτυχθεί και να αποτελέσει και πάλι κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την απασχόληση.
«Ρόλος μας είναι να είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες, τους επενδυτές, τους εξαγωγείς, τους αγρότες, όσους έχουν νέες ιδέες, καινοτομούν και δημιουργούν εμπορεύσιμες αξίες» υπογράμμισαν χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως τον συγκεκριμένο στόχο η τράπεζα θα τον επιτύχει λειτουργώντας πελατοκεντρικά, κατανοώντας επακριβώς τις ανάγκες των πελατών της και προσφέροντας τις πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες λύσεις».
Εκφράζοντας επίσης την αισιοδοξία τους για την έξοδο της χώρας από την πολυετή ύφεση, επισήμαναν πως η συστράτευση όλων των υγιών παραγωγικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας για την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου, με άξονες την εξωστρέφεια, την προσέλκυση επενδύσεων, την ισχυρή ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την προσθήκη αξίας θα δώσει ώθηση στην προσπάθεια  επανόδου της  οικονομίας σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.
 ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
"Τολμώ να πω ότι η χώρα, το τραπεζικό σύστημα και η Τράπεζα Πειραιώς έχουν εισέλθει σε περίοδο ομαλοποίησης με θετικές προοπτικές για το μέλλον. Οι λόγοι για τους οποίους είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος είναι αρκετοί και στηρίζονται τόσο στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών όσο και στα μηνύματα που λαμβάνουμε από το εξωτερικό και τους επενδυτές"  τόνισε περιγράφοντας το σημερινό οικονομικό περιβάλλον ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου.
"Οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, η εκτόξευση του τουρισμού, η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, η σταθερή ενίσχυση της απασχόλησης, η αποκλιμάκωση της ανεργίας και η αυξημένη ροή καταθέσεων συνιστούν ισχυρές ενδείξεις εξόδου της οικονομίας από τη στασιμότητα των τελευταίων ετών. Είναι εξαιρετικής σημασίας να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η επικείμενη τρίτη αξιολόγηση και να συνοδευτεί από ένα συντονισμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων. Χωρίς επενδύσεις, δεν υπάρχει ανάπτυξη και δεν υπάρχει οικονομία.  Η σταθερότητα, οικονομική, φορολογική, νομοθετική και πολιτική, είναι η προϋπόθεση για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, το οποίο θα διευκολύνει την επιστροφή καταθέσεων και θα ενισχύσει τη διάθεση των επιχειρηματιών να επενδύσουν και να αναλάβουν επιχειρηματικό ρίσκο".        
" Η Ελλάδα τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που της επιτρέπουν να αναδειχθεί σε επενδυτικό προορισμό. Παρουσιάζει, όμως, αδυναμίες σε τομείς όπως η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, της απονομής δικαιοσύνης, της ενίσχυσης του ανταγωνισμού, που δεν ευνοούν τη δημιουργία ενός φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος. Αυτές τις αδυναμίες πρέπει να τις διορθώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πρέπει να απελευθερωθεί η επιχειρηματικότητα από κάθε μορφής αντικίνητρα και να δημιουργηθεί ένα φιλικό προς τις επενδύσεις περιβάλλον.
Θέτοντας ως προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και το κλείσιμο της νέας αξιολόγησης, ο κ. Χαντζηνικολάου τόνισε πως " για την οικονομία και τον τραπεζικό τομέα η γρήγορη ολοκλήρωση  της τρίτης αξιολόγησης είναι κρίσιμη. Ήδη, οι τράπεζες είναι ισχυρές κεφαλαιακά, βελτιώνουν τη ρευστότητά τους και επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της πρόκλησης των προβληματικών δανείων, στηρίζοντας παράλληλα την οικονομία. Με την ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα εμπεδωθεί η σταθερότητα και το κλίμα εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητα για την προσέλκυση επενδύσεων ως προϋπόθεση για την επιστροφή της χώρας σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης".  
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  
Δίνοντας τέλος το στίγμα και τον ρόλο που θέλει να έχει η τράπεζα στο νέο οικονομικό περιβάλλον που προδιαγράφεται τόνισε  πως " η Πειραιώς, ως ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της χώρας, με αίσθηση ευθύνης, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη. Στόχος μας είναι η ηγετική παρουσία της να εμπεδωθεί με βάση τούς πιο απαιτητικούς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης. Φιλοδοξούμε να θέσουμε τον πήχη όσο ψηλά γίνεται σε θέματα που αφορούν κανόνες επαγγελματικής και ηθικής συμπεριφοράς στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.   
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Τράπεζα με νέο ΔΣ, νέα διοίκηση και νέα στρατηγική είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του νέου περιβάλλοντος. Να συμβάλλει στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας στηρίζοντας εμπράκτως εσάς, τον υγιή παραγωγικό και επιχειρηματικό τομέα που έχει διάθεση να επενδύσει, να καινοτομήσει και να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Για τη χώρα και την τράπεζα υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Κίνηση προς τα εμπρός με θάρρος και αισιοδοξία.
 ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας  κ. Χρήστος Μεγάλου και αφού πρωτίστως αποσαφήνισε σχετικά με το θέμα που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα πως δεν αναμένεται καμιά ουσιώδη επίπτωση στην οικονομική και κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας ως αποτέλεσμα του ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδας  ανέλυσε διεξοδικά τον ρόλο που θέλει να διαδραματίσει η τράπεζα στο νέο επενδυτικό περιβάλλον.
"Εμείς ως Τράπεζα έχουμε απόλυτη συναίσθηση του ρόλου που πρέπει να παίξουμε δίπλα και μαζί με τους πελάτες μας.  Είμαστε έμπρακτα δίπλα στους επιχειρηματίες, τους επενδυτές, τους εξαγωγείς, τους αγρότες, όσους έχουν νέες ιδέες, καινοτομούν και δημιουργούν εμπορεύσιμες αξίες. Αυτό το επιτυγχάνουμε λειτουργώντας πελατοκεντρικά, κατανοώντας επακριβώς τις ανάγκες τους και προσφέροντας  τις πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες λύσεις.  Γι’ αυτό η Τράπεζα Πειραιώς εστιάζει όχι μόνο στη χρηματοδότηση αλλά ευρύτερα στην πολύπλευρη υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.
Αναφέροντας πως η Πειραιώς είναι σήμερα ο μεγαλύτερος χρηματοδότης  του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα με 35% μερίδιο αγοράς τόνισε πως στόχος είναι να αυξήσει κάθε χρόνο τις χρηματοδοτήσεις μας και να φθάσουν στο τέλος του 2020, τα 5 δισ. ευρώ από τα 2 δισ. ευρώ που ήταν πέρυσι.
Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία που προωθεί η τράπεζα με ευρωπαϊκούς αναπτυξιακούς φορείς, αναφέρθηκε στη σημαντική συμφωνία της Πειραιώς με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και το Επενδυτικό Ευρωπαικό Ταμείο, μέσω της οποίας θα χρηματοδοτηθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με 700 εκατ. ευρώ.  
Παρουσιάζοντας επίσης τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της τράπεζας για τους πελάτες, αναφέρθηκε στην πλατφόρμα 360 Funding, μέσω της οποίας ο καθένας μπορεί να αναζητήσει εξατομικευμένη, δωρεάν ενημέρωση και πληροφόρηση για τις ευκαιρίες που προσφέρει όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, μίλησε για τα εξειδικευμένα προϊόντα και τις υπηρεσίες για την πράσινη επιχειρηματικότητα, ανέδειξε τα  πρωτοποριακά πακέτα ολοκληρωμένων υπηρεσιών μέσω του προγράμματος Πειραιώς 360 και ειδικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις μέσω του π Tourism 360  και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
"Είμαστε η κατεξοχήν Τράπεζα του Αγροτικού Τομέα, τόνισε ο κ. Μεγάλου. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αποτελεί κρίσιμο πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα. Ο τομέας αυτός στη Θεσσαλία είναι εξαιρετικά δυναμικός και έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Προοσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο φάσμα καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ανοιχτό δάνειο αγροτών, την κάρτα αγρότη, τη μικροχρηματοδότηση, τη χρηματοδότηση για αγορά γης, εξοπλισμού και τα προγράμματα για νέους αγρότες, χρηματοδοτήσεις για τα σχέδια Βελτίωσης και το πρόγραμμα Leader, το πρόγραμμα συμβολαιακής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας και Συμβολαιακής Τραπεζικής κ.α.  
  "Αποφασισμένα, υπεύθυνα με τεχνογνωσία και με συνέπεια είμαστε πάντα δίπλα σας και να σας υποστηρίζουμε σε κάθε βήμα, σε κάθε εγχείρημα, σε κάθε ανάγκη ή δυσκολία, γιατί στο τέλος της ημέρας οι προκλήσεις, οι ανάγκες και οι επιδιώξεις μας είναι κοινές" τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μεγάλου.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα τόσο ο κ. Χαντζηνικολάου όσο και ο Μεγάλου συναντήθηκαν με στελέχη υποκαταστημάτων του ενώ σήμερα θα επισκεφθούν και θα μιλήσουν σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass