ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Eρχεται μείωση φορολογικών προστίμων

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2017 15:12

Τη μείωση των φορολογικών προστίμων προκειμένου να αυξήσει τα περιθώρια εισπραξιμότητας σχεδιάζει το Υπ. Οικονομικών. Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα το υφιστάμενο καθεστώς των προστίμων ισχύει εδώ και δύο χρόνια και το γεγονός ότι η εισπραξιμότητά τους παραμένει χαμηλή έχει οδηγήσει το οικονομικό επιτελείο στην απόφαση να τα επανεξετάσει και να τα ψαλιδίσει.


Προκειμένου λοιπόν να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα, εξετάζεται ώστε να γίνουν πιο προσιτά. Αυτό που ξεκαθαρίζεται από αρμόδιες πηγές είναι ότι δεν αλλάζει το καθεστώς των προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων, καθώς έχει πλαισιωθεί από τη ποινή του «προσωρινού λουκέτου» και θωρείται ότι λειτουργεί αποτελεσματικά.
Σήμερα τα πρόστιμα για τις φορολογικές παραβάσεις είναι τσουχτερά, καθώς ανέρχονται ακόμη και στο 50% του φόρου που γλίτωσε ο φορολογούμενος. Ενδεικτικά:
- Όσον αφορά στην υποβολή ανακριβούς δήλωσης ή άλλης φορολογίας, το ποσό του προστίμου κυμαίνεται από 10% έως 50% του ποσού φόρου που γλίτωσε ο φορολογούμενος.
- Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης επιβάλλεται πρόστιμο 50% του φόρου που γλίτωσε ο φορολογούμενος.
- Σε περίπτωση υποβολής ανακριβούς ή μη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 50% του φόρου που δεν απέδωσε ο φορολογούμενος.
- Στην περίπτωση μη υποβολής δήλωσης ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης παρακρατούμενων φόρων που εντοπίζεται κατόπιν ελέγχου επιβάλλεται πρόστιμο 50% επί του φόρου που έπρεπε να αποδώσει ο φορολογούμενος.
- Το ποσοστό των προσαυξήσεων που χρεώνει το Δημόσιο για τη μη απόδοση φόρων ανέρχεται στο βασικό επιτόκιο πράξεων αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ προσαυξημένο κατά 8,51% ετησίως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass