«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Κλείνουν μπλοκάκια και ανοίγουν ΙΚΕ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2017 15:27

Σημαντική αύξηση καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στις ενάρξεις εταιριών της μορφής ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία) από επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν από τις ασφαλιστικές εισφορές. Ως γνωστόν από εφέτος ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών είναι συνάρτηση των καθαρών κερδών που δηλώνουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις.


Ωστόσο, στην περίπτωση των ΙΚΕ ασφαλιστικές εισφορές είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν μόνο οι διαχειριστές τους και όχι οι μέτοχοι. Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες, που αλλάζουν τη φορολογική μορφή της δραστηριότητάς τους για να μειώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Ορίζουν εν προκειμένω διαχειριστή της νέας εταιρίας κάποιον με τον ελάχιστο μισθό, με αποτέλεσμα να πέφτουν οι εισφορές στα 172 ευρώ τον μήνα.
Σημειώνεται πάντως ότι σε αντίθεση με τις προσωπικές εταιρίες και τις ΟΕ - ΕΕ που φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, οι ΙΚΕ επιβαρύνονται με συντελεστή 29% στα κέρδη και 15% στα μερίσματα που διανέμονται.
Σε γενικές γραμμές όσο πιο υψηλά είναι τα κέρδη, τόσο περισσότερο συμφέρει η ίδρυση ΙΚΕ. Για παράδειγμα έστω μία ΟΕ με κέρδη 50.000 ευρώ. Οι εισφορές των εταίρων της ανέρχονται σε 13.475 ευρώ (26,95%). Αν η εταιρία μετατραπεί σε ΙΚΕ και ο διαχειριστής της λαμβάνει μισθό 586 ευρώ, τότε οι ετήσιες εισφορές πέφτουν σε 2.064 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass