ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 5ΕΤΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Η τεχνολογία συρρικνώνει τις τράπεζες

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2017 15:02

Με περίπου 10.000 χιλιάδες λιγότερους εργαζόμενους και 550 λιγότερα καταστήματα θα βρει τις ελληνικές τράπεζες η επόμενη πενταετία. Με εθελούσιες εξόδους και συρρίκνωση του δικτύου αναμένεται να «απαντήσουν» οι τράπεζες στις τεχνολογικές εξελίξεις που υποχρεώνουν σε ριζικές κινήσεις που θα μετασχηματίσουν τον κλάδο ακόμη μια φορά.
Σε μια επταετία, οι τραπεζοϋπάλληλοι μειώθηκαν κατά 25.700 ενώ και το δίκτυο συρρικνώθηκε στα 2.200 καταστήματα από σχεδόν διπλάσια το 2009.

Περαιτέρω υποχώρηση αναμένεται τα επόμενα χρόνια λόγω της ψηφιακής επανάστασης που δημιουργεί νέο μοντέλο λειτουργίας με λιγότερα καταστήματα και προσωπικό και με επενδύσεις σε τεχνολογία.
Οι ελληνικές τράπεζες σχεδιάζουν σημαντικό ύψος επενδύσεων, της τάξης του 1 δισ. ευρώ, σε υποδομές και τεχνολογία τα επόμενα χρόνια, όπως και σημαντικές αναδιατάξεις και αναδιοργανώσεις στο λειτουργικό και επιχειρησιακό πρότυπο λειτουργίας.
Αποτέλεσμα θα είναι, μεταξύ άλλων, η νέα μείωση δικτύου και προσωπικού της τάξης του 25% σε ορίζοντα πενταετίας. Στα τέλη του 2009, ο κλάδος αριθμούσε συνολικά 4.163 καταστήματα και απασχολούσε 66.969 εργαζομένους σε ένα τελείως διαφορετικό τοπίο με σχεδόν είκοσι ελληνικές τράπεζες και 17 ξένες τράπεζες. Στα τέλη του 2016 με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο συνολικός αριθμός εργαζομένων έχει μειωθεί στα 41.211 άτομα και το δίκτυο στα 2.210 καταστήματα, με τέσσερις και μία ελληνικές και επτά ξένες τράπεζες που έχουν όμως πολύ μικρή παρουσία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass