Αυξημένες οι ταξιδιωτικές εισπράξεις

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2017 15:02

Πλεόνασμα 1,915 δισ. ευρώ, εμφάνισε τον Ιούνιο το ταξιδιωτικό ισοζύγιο, αυξημένο κατά 15,5% έναντι πλεονάσματος 1,65 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2016, όπως δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.


Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην άνοδο της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 13% και κατά 1,6% της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι, η οποία διαμορφώθηκε στα 589 ευρώ. Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 3,174 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 9,4% έναντι πλεονάσματος 2,901 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 273 εκατ. ευρώ ή 7,1%, καθώς οι ταξιδιωτικές πληρωμές παρέμειναν ουσιαστικά σταθερές και διαμορφώθηκαν στα 940 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην άνοδο της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 6,6%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι αυξήθηκε κατά 0,7%. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 34,6% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 60,5% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass