ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

"Μισάνοιχτη" σήμερα και αύριο η αγορά

* Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στη λειτουργία των Κυριακών οι εμποροϋπάλληλοι

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2017 15:00

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν προαιρετικά τα καταστήματα τους θα έχουν αύριο Κυριακή 16 Ιουλίου, πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, οι έμποροι στη Λάρισα. Αν και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου πρότεινε στα μέλη του να

μην ανοίξουν ενσωματώνοντας στην θερινή σαββατιάτικη αργία και την Κυριακή, ωστόσο όλες οι επιχειρήσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) θα λειτουργούν κανονικά τόσο στη Λάρισα όσο και σε όλη τη χώρα από 11 π.μ. έως 8 μ.μ. Σε κάθε περίπτωση τόσο σήμερα όσο και αύριο προαιρετικά μπορούν να λειτουργήσουν όλα τα καταστήματα.

 Πάντως για αύριο Κυριακή η Ομοσπονδία Εμποροϋπαλλήλων έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της αργίας των Κυριακών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή τους " για μια ακόμα Κυριακή, καλούνται οι εργαζόμενοι στο εμπόριο να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες. Φέτος όμως, η Κυριακή αυτή συμπίπτει και με ένα άλλο νομοθετικό τερατούργημα που ψήφισε η Κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης. Ο νέος αυτός νόμος και με πρόσχημα τον τουρισμό προβλέπει την αδιάκοπη λειτουργία των καταστημάτων για 32 Κυριακές, από Μάιο έως και Οκτώβριο σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω! Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίστασή μας να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους.

Είναι νόμοι που κάνουν τους εργαζόμενους ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα. Οι μελέτες και οι έρευνες που έχουν στα χέρια τους ΓΣΕΕ και ΕΕΚΕ, δείχνουν ότι το -ισχύον από το 2013- μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο έχει αποτύχει και έχει επιβαρύνει τόσο τις ζωές των εργαζομένων, όσο και τα ταμεία των επιχειρήσεων".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass