ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ

Αν προκύψουν προβλήματα θα παραταθούν οι δηλώσεις

* Eως 27 Ιουλίου ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2017 15:12

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις εάν εντοπιστούν προβλήματα άφησε χθες η υφυπ. Οικονομικών κ Κατ. Παπανάτσιου μιλώντας στον Real FM.

Σημειώνεται πως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου. «Αυτή τη στιγμή έχουν κατατεθεί 5.600.000 δηλώσεις, τόνισε. Είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών που αναμένονται. Από την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για το σύστημα και αν θα αντέξει τις δηλώσεις, δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Πιστεύουν ότι τα συστήματα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Aν όμως εκτιμήσουν οι υπηρεσίες ότι πρέπει να δοθεί παράταση, είμαι ανοικτή να υπογράψω την παράταση».
«Επίσης», ανέφερε η ίδια, «με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τον κ. Πιτσιλή κάναμε μία σύσκεψη και είδαμε τα τελευταία προβλήματα που υπάρχουν με τις δηλώσεις των αγροτών και θα βγει μια συγκεκριμένη ανακοίνωση για το πώς και σε αυτά θα δοθεί κάποια λύση. Νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών, αν τα ζητήματα λυθούν». Τέλος πρόσθεσε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ υποστήριξε ότι το 60% των φορολογουμένων, όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά δεν έχει καμία φορολογική επιβάρυνση.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΕΕ
Στο μεταξύ αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κατά δέκα ημέρες, μέχρι και τις 27 Ιουλίου, υπέβαλε με χθεσινή του επιστολή ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass