ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ:

Πάμε να σπάσουμε το φράγμα των 30 εκ. επισκεπτών

Ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια οι επιβάτες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2017 15:07

ΑΘΗΝΑ
«Φέτος πάμε για να σπάσουμε το φράγμα των 30 εκατ. επισκεπτών», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, ανέφερε ότι «αυτή η καλή συγκυρία πρέπει να είναι η βάση που θα χτιστεί ο τουρισμός για τα επόμενα χρόνια, γιατί σκοπός είναι αυτή η δραστηριότητα και η επιτυχία της να μην είναι ένα πυροτέχνημα, αλλά να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η οικονομία. Μπορεί να γίνει».
Σε αναρτήσεις του στο Twitter αναφορικά με τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ο κλάδος του τουρισμού κινείται σε εξαιρετικά επίπεδα και είναι πιθανό για πρώτη φορά να υπερβεί το ρεκόρ των 30 εκατ. επισκεπτών», για να υπογραμμίσει ότι «στόχος τώρα να μετατρέψουμε την τουριστική περίοδο σε μακράς διάρκειας, ώστε να εμπλουτισθεί η προστιθέμενη αξία που παράγει ο τουρισμός μας».
«ΠΕΤΑΕΙ» ΤΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
Εν τω μεταξύ άνοδο της τάξης του 11,1% σημείωσε τον μήνα Ιούνιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με τους επιβάτες να αγγίζουν τα 2,18 εκατομμύρια.
Η αύξηση οφείλεται στην άνοδο τόσο της κίνησης εσωτερικού (+6,8%), όσο και της κίνησης εξωτερικού (+13,5%). Oι κάτοικοι εσωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 26%, ενώ οι κάτοικοι εξωτερικού παρουσίασαν αύξηση 2% σε σχέση με το ήδη υψηλό αντίστοιχο επίπεδό τους του 2016.
ΠAνω απO εννEα εκατομμYρια
επιβAτες το α' εξAμηνο
Συνολικά, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 9,4 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,3%. Η άνοδος αυτή οφείλεται στην επιτυχημένη πορεία της διεθνούς κίνησης, με αύξηση 13,2%, ενώ η κίνηση εσωτερικού παρέμεινε στα επίπεδα του 2016 (+0,1%), κυρίως λόγω της θετικής εξέλιξης του Ιουνίου. Τόσο οι κάτοικοι εσωτερικού, όσο και εξωτερικού, παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 14% και 2% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξάμηνου του έτους, πλησίασε τις 87.000 (86,682), καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 1,7%. Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν ελάχιστα κατά 1%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 3,7%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass