ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Η διάλυση του ΣΔΟΕ έφερε τις παραγραφές

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2017 15:12

Νέα δεδομένα για χιλιάδες φορολογούμενους δημιουργεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων. Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 27/6 η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ομόφωνα ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές. Με απλά λόγια, το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το καθεστώς της παράτασης του χρόνου παραγραφής, εφόσον ξεπερνά το ένα έτος και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θεσπίζεται με διάταξη το αργότερο το επόμενο έτος από αυτό που γεννάται η φορολογική υποχρέωση.

 Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση η πανελλήνια ομοσπονδία εφοριακών (ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ.), τονίζει πως έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τους φόβους και τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει όταν τον Σεπτέμβριο του 2015 επήλθε η κατάργηση του ΣΔΟΕ και η μετατροπή χιλιάδων υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής σε απλά πληροφοριακά δελτία, ότι οδεύουν προς την παραγραφή. Η κυβέρνηση λοιπόν αντί να κάνει κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, ας αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της για την διάλυση του ΣΔΟΕ με την ψήφιση του 3ου μνημονίου και το ότι επακολούθησε. Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι σίγουρα οι εργαζόμενοι που έχουν φορτωθεί με εκατοντάδες υποθέσεις και εισαγγελικές παραγγελίες χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία και ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο και οι συνεπείς φορολογούμενοι που θα κληθούν να «μπαλώσουν» τα κενά, από ενέργειες και αποφάσεις του παρόντος και του παρελθόντος που υπονόμευσαν τα Δημόσια Έσοδα και τον εφοριακό κλάδο. Καλούμε την κυβέρνηση να τροποποιήσει τον νόμο 4342/2015 για τις ποινικές – αστικές πειθαρχικές ευθύνες των ελεγκτών και να ξεκαθαρίσει το νομοθετικό πλαίσιο για την διαδικασία των ελέγχων ώστε να είναι αποτελεσματικοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass