ΚΥΡΙΑΡΧΗ Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Τέσσερις προκλήσεις για την ελληνική οικονομία

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2017 15:07
Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Ένωσης Τραπεζών με τον Μοσκοβισί Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Ένωσης Τραπεζών με τον Μοσκοβισί

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, τις αγορές και το τραπεζικό σύστημα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Αντιπροσωπεία της ΕΕΤ αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΔΣ Νικ. Καραμούζη και προέδρου της Eurobank Ergasias, το μέλος του ΔΣ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη και πρόεδρο της Attica Bank, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Ergasias και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ, Σταύρο Ιωάννου, τον γενικό διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς και μέλος της Επιτροπής Αγορών και Κεφαλαίων της ΕΕΤ, Αθανάσιο Αρβανίτη και τη γγ της ΕΕΤ, Χαρούλα Απαλαγάκη, πραγματοποίησε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων στις Βρυξέλλες.

Η ΕΕΤ συναντήθηκε αρχικά με ομάδα Ελλήνων ευρωβουλευτών και ακολούθως με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης παρέχει μια ευκαιρία στην Ελληνική Οικονομία να γυρίσει σελίδα μετά από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας και να οικοδομήσει μια ισχυρή ανάκαμψη. Σε όλες τις συναντήσεις συζητήθηκαν οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, τις αγορές και το τραπεζικό σύστημα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Τονίστηκε όμως παράλληλα ότι οι προκλήσεις παραμένουν και είναι σημαντικές όπως η ανάκτηση της επενδυτικής και καταθετικής εμπιστοσύνης, η απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές, η αύξηση της ρευστότητας και γενικότερα η επιστροφή σε υψηλό και σταθερό ρυθμό ανάπτυξης.

Η ΕΕΤ τόνισε στις συναντήσεις την ανάγκη να υλοποιηθούν με συνέπεια οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί με την πρόσφατη συμφωνία και να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα επιταχύνουν τη δημιουργία μια σύγχρονης ευρωπαϊκής ανταγωνιστικής οικονομίας και την επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά και εκδήλωσε προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές την επιθυμία και διάθεση να συνεργαστεί στενά και σε επίπεδο επιμέρους επιτροπών και κοινοβουλίου προς την κατεύθυνση αυτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass