ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

"Πράσινο" στην απασχόληση ανέργων στο Δημόσιο

* Αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ που θα αφορά σε μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2017 15:24

 Η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.500 μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας μεταξύ 55 έως 67 ετών σε δήμους και Δημόσιο, ξεκίνησε. Χθες το υπ. Εργασίας κατέθεσε τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, ανάβοντας  επί της ουσίας το  πράσινο φως για την προκήρυξη του.


  Ειδικότερα η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει τη δυνατότητα ένταξης μακροχρόνια ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, από 55 έως 67 ετών, σε προγράμματα που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ, για την απασχόλησή τους στον δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ α΄ και β΄βαθμού, καθώς και στις πάσης φύσεως επιχειρήσεις αυτών, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων .
Στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η κυβέρνηση είναι να υπάρξει η απαιτούμενη σαφήνεια ως προς τις συντρέχουσες προϋποθέσεις, ώστε αυτή να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την απασχόληση ανέργων 55 έως 67 ετών οι οποίοι, κατά τεκμήριο, πολύ δυσκολότερα από άλλες ηλικιακές ομάδες, θα μπορέσουν να βρουν εργασία και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα χρόνια εργασίας για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εγκριθεί από τα τέλη Μαρτίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, ωστόσο η κατάρτιση του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, καθυστέρησε αφού έπρεπε να γίνουν ξεκαθαριστούν οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι. Έτσι ενώ αναμενόταν να ξεκινήσει εντός της Άνοιξης μεταφέρθηκε τελικά για τον καλοκαίρι. Λογικά πλέον και αφού ψηφιστεί από τη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην προκήρυξη του προγράμματος.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγηθούν επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη  των ανέργων.  Η απασχόληση των 10.500 ατόμων θα γίνει με οκτάμηνες κα δωδεκάμηνες συμβάσεις , με μισθό μέχρι 600 ευρώ και θα παρέχεται πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.
Στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί 12 μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής. Επίσης ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass