ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ

«Φουντώνουν» τα χρέη στην εφορία

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2017 15:07

Φουντώνουν» τα χρέη στην εφορία πριν καλά- καλά ξεκινήσουν οι πληρωμές για τοn φετινό φόρο εισοδήματος και με τη συμπλήρωση του τετραμήνου ανήλθαν στα 4,031 δισ ευρώ.


Επί της ουσίας, σύμφωνα με το iefimereida.gr,  πρόκειται για μια μηνιαία αύξηση της τάξης των περίπου 800 εκατ. ευρώ, πριν μπούμε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπου περιμένουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Σημειωτέον ότι όσο προχωρά η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, τόσο αυξάνεται ο μέσος φόρος και η εκτίμηση είναι ότι οι “βαριές” δηλώσεις δεν θα υποβληθούν πριν από την καταληκτική προθεσμία.
Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που εφαρμόζει η ΑΑΔΕ, τα οποία όπως προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, λειτουργούν ως σανίδα σωτηρίας, ως αντίβαρο στην υστέρηση από τους παρακρατούμενους φόρους εισοδήματος, το ΦΠΑ και τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης. Κλείνοντας ο Απρίλιος, 906.101 οφειλέτες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΑΑΔΕ κινήθηκε εναντίον 16.646 ακόμα οφειλετών. Συνολικά, από την αρχή του έτους, 67.045 οφειλέτες έχουν προστεθεί στη λίστα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.
Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι με βάση το Αναθεωρημένο Στρατηγικό της Σχέδιο, η ΑΑΔΕ βάζει ως στόχο το 2020 να υπάρχει μηδενική αύξηση των οφειλών στην εφορία!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass