ΜΠΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ "ΦΩΤΙΑ" ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Θα δίνει και ρεύμα η ΕΠΑ Θεσσαλίας

* Έχοντας εξασφαλίσει μια μεγάλη πελατειακή βάση από το φυσικό αέριο η εταιρία προσεγγίζει την αγορά με πλεονεκτήματα…

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2017 15:43

 Την είσοδο και στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, βάζοντας "φωτιά" στον ανταγωνισμό, με το πλεονέκτημα αφενός του εκτεταμένου εμπορικού δικτύου της και αφετέρου της δυνατότητας παροχής «πακέτων» προϊόντων, δρομολογεί η ΕΠΑ Θεσσαλίας.

 Η νέα εταιρία που προέκυψε από την αρχή του έτους από το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της (σε διανομή και προμήθεια), η ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας, παίρνοντας την έγκριση των μετόχων της κατά την πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση, αποφάσισε να τροποποιήσει το καταστατικό της και να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά ρεύματος.

 Οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν την επέκταση του σκοπού της προκειμένου να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας για την κάλυψη όλων των ενεργειακών αναγκών –οικιακών και επαγγελματικών-μέσων νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Θυμίζουμε  πως η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικού έχει ανοίξει για τη χώρα μας από την 1η Ιουλίου 2007, αλλά οι πρώτες εταιρείες, οι εναλλακτικοί πάροχοι εμφανίζονται τον Ιανουάριο του 2009. Από τότε νέοι "παίκτες" προστίθενται συνεχώς στην αγορά, αποσπώντας μερίδια τζίρου και πελάτες από τη ΔΕΗ.  Το τελευταίο διάστημα γίνονται όλο και περισσότερο γνωστές στους καταναλωτές μέσα από τις διαφημιστικές τους καμπάνιες, που για πρώτη φορά είναι στοχευμένες στα οικιακά τιμολόγια. Η κινητικότητα που καταγράφεται στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού είναι αποτέλεσμα των επενδυτικών προσδοκιών που δημιουργεί η δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των πιστωτών μέσω του μνημονίου για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ κατά 20% μέχρι το 2018 και κατά 50% μέχρι το 2020.

Η εταιρία πρόκειται να αξιοποιήσει και την τεχνογνωσία της ιταλικής ΕΝΙ, η οποία συμμετέχει με ποσοστό 49% στο κεφάλαιό της. Σημειώνεται πως το κυρίαρχο αντικείμενο της ΕΝΙ είναι μεν το φυσικό αέριο, αλλά η εταιρεία πουλάει ηλεκτρικό ρεύμα σε 3 εκ. πελάτες, οπότε το know-how που διαθέτει σε αυτό το πεδίο θα είναι πολύτιμο. Στελέχη της εταιρίας είναι αισιόδοξοι πως η νέα δραστηριότητα θα στεφθεί με επιτυχία καθώς " η εταιρία τους βρίσκεται ήδη «μέσα στα σπίτια» των καταναλωτών και το κόστος για την προσέλκυση των καταναλωτών θα είναι πιο φθηνό, καθώς έχει "καλλιεργηθεί" μια σταθερή σχέση με την πελατειακή βάση της".  Και αυτό είναι σημαντικό για να την κάνει πιο ανταγωνιστική…

Σημειώνεται πως εταιρεία "ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ" συνεχίζει σταθερά από το 2000, να προμηθεύει φυσικό αέριο  σε περισσότερα από 340.000 νοικοκυριά και 8.000 επιχειρήσεις, επιτυγχάνοντας διείσδυση μεγαλύτερη του 56% στις περιοχές που εξυπηρετεί.

Οι πελάτες της "ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ", εκτός της σημαντικής εξοικονόμησης που επιτυγχάνουν σήμερα με το φυσικό αέριο, καθώς παραμένει με διαφορά ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης, σύντομα θα απολαμβάνουν και μια σειρά από αναβαθμισμένες υπηρεσίες και στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας, πάντα με γνώμονα τις δικές τους ανάγκες.

"Από το 2018, με το άνοιγμα της αγοράς του φυσικού αερίου, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, θα μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας για ακόμη περισσότερη οικονομία και με την αξιοπιστία που προσφέρει η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ" σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass