ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΑΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΦΕΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ

Αντιαναπτυξιακή η υπερφορολόγηση των επαγγελματιών

* Ενημερώθηκαν για τις κυρώσεις για τα απόβλητα και για το πλαστικό χρήμα και έκοψαν τη βασιλόπιτα

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2017 15:52

 Για τις νέες υποχρεώσεις που δημιουργεί η εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών στους επαγγελματίες της αγοράς και για τη θέσπιση του Εθνικού Μητρώου Παραγωγών Αποβλήτων (ΕΜΠΑ) ενημερώθηκαν χθες τα μέλη του συλλόγου Φανοποιών και Βαφέων ν. Λάρισας στη συνάθροισής τους με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Βάϊος Γκουνταρόπουλος, τους επισήμανε τις κυρώσεις που επισύρουν, καθώς όπως τόνισε αν κάποιος επιχειρηματίας του κλάδου αυτοκινήτου δεν εγγραφεί στο Ε.Μ.ΠΑ. κινδυνεύει με πρόστιμο έως 2 εκ. ευρώ και με... λουκέτο, ενώ αν δεν αναρτήσουν πινακίδες για τον αν δέχονται ή όχι τη χρήση των συναλλαγών με κάρτες στα συνεργεία τους κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 1000 ευρώ. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπ. Οικονομικών οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι από τους πρώτους που θα υποχρεωθούν να δεχτούν τις συναλλαγές με πλαστικό χρήματα.

Σχετικά με το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων όπως ελέχθη τέθηκε σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2017. Πλέον οι ετήσιες Εκθέσεις Αποβλήτων κάθε έτους, υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους και καταργείται η υποβολή των σχετικών εντύπων. Ειδικά για το πρώτο φετινό έτος λειτουργίας του είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή της έκθεσης αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016 μέχρι την 31η Μαρτίου 2017.    

Στη συγκέντρωση που είχαν, εκφράστηκε επίσης η δυσαρέσκειά τους για την «αντι-αναπτυξιακή» επίπτωση που ασκεί η διαρκής και υπέρμετρη φορολόγηση εισοδημάτων τους, η έλλειψη ενός ελάχιστου πλαισίου μετάβασης στην εποχή των ηλεκτρονικών συναλλαγών και ζήτησαν τη σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις, την καθιέρωση ακατάσχετου ηλεκτρονικού τραπεζικού λογαριασμού, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και την ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο εντευκτήριο του Επιμελητηρίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών ν Λάρισας Δημ. Παληογιάννης. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass