ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ 15.000 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ εντός του Φεβρουαρίου

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2017 7:50

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να τρέξει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα επιχορηγεί επιχειρήσεις για την απασχόληση ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών. Το πρόγραμμα όπως ανέφερε η διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας στην ΕΡΤ έχει δύο σκέλη και στοχεύει στη δημιουργία συνολικά 15.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.  


Το πρώτο σκέλος του προγράμματος αφορά σε επιχορήγηση επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση. Ωφελούμενοι είναι άνεργοι άνω των 50 ετών, που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση. Ως άτομα σε μειονεκτική θέση νοούνται οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα άνω των 6 μηνών. Ως άτομα σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση νοούνται οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Το ποσό της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως.  
 Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος αφορά επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης σε αυτό το σκέλος είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης. Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι ηλικίας άνω των 50, εγγεγραμμένοι στο μητρώο για χρονικό διάστημα άνω των 3 μηνών. Το ποσό της επιχορήγησης είναι ίδιο με το προηγούμενο σκέλος και η διάρκεια είναι 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για 9 μήνες για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένοι στο μητρώο πάνω από 12 μήνες).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass