ΘΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Μέρος των διαθέσιμων στην κυβέρνηση

* Το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο * Πρόταση επιβολής προστίμων για αγριόχορτα σε ιδιωτικούς χώρους

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:24

Τη διάθεση μέρους των αποθεματικών στην κυβέρνηση θα εισηγηθεί τελικά η δημοτική αρχή στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Το θέμα των αποθεματικών ήρθε στην επικαιρότητα μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενώ η οριστική απόφαση του Δήμου Λαρισαίων παραπέμφθηκε σε νεότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά το πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική.

Όπως είναι γνωστό η ΚΕΔΕ στο συνέδριό της, αποφάσισε να μην διαθέσει τα αποθεματικά των ΟΤΑ, παραπέμποντας επίσης το θέμα στο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων όπως και στη συνέλευση των δημάρχων.

Το θέμα θα συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κατά την οποία θα αποσαφηνισθεί και το ακριβές ποσό που θα διατεθεί. Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Λαρισαίων διαθέτει σήμερα στις Τράπεζες περί τα 12 εκατ. ευρώ εκ των οποίων, τα 4,5 εκατ. ευρώ αφορούν σε λειτουργικές δαπάνες (πληρωμές κλπ). Υπενθυμίζεται επίσης ότι το ίδιο θέμα απασχόλησε και την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου πλειοψηφία και μειοψηφία διαφώνησαν, με τους συμβούλους των παρατάξεων της πλειοψηφίας να συμφωνούν στη διάθεση των αποθεματικών αλλά στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Κατά τα άλλα, στην ημερήσια διάταξη του συμβουλίου, που συνεδριάζει στις 7 σήμερα το απόγευμα περιλαμβάνονται θέματα, όπως μεταξύ άλλων, η έγκριση του πλαισίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων τον Αύγουστο, η τροποποίηση και συμπλήρωση του Κανονισμού Λειτουργίας ως προς τα δικαιολογητικά και τη μοριοδότηση νηπίων για την εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς, η λήψη απόφασης για επανασύσταση θέσεων Δημοτικών Αστυνόμων, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου, το σχέδιο δράσης του Δήμου Λαρισαίων για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, η έγκριση του παραδοτέου της Α΄ φάσης της μελέτης "Μελέτη Αστικής Κινητικότητας για τον Δήμο Λαρισαίων", η έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας των εργασιών "Πιστοποίηση παιδικών χαρών" αλλά και η αντικατάσταση του προέδρου του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗΚΕΛ) Νέστορα Αντωνίου ο οποίος παραιτήθηκε μετά και την ανάληψη καθηκόντων διοικητή στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ

Σημειώνεται επίσης πως, με εισήγηση της Διεύθυνσης Πρασίνου, θα συζητηθεί το θέμα της επιβολής προστίμου για αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων. Διευκρινίζεται πως για το θέμα των αγριόχορτων, η δημοτική αρχή, εκτός των άλλων προχώρησε και σε απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση με τα αγριόχορτα σε δημόσιος χώρους. Οι εργασίες των ιδιωτών ξεκίνησαν χθες και αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο σε δυο εβδομάδες περίπου.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Α.

«Καμιά παραχώρηση των αποθεματικών για την πληρωμή των δανειστών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στην ΤΑ ν. Λάρισας σημειώνοντας πως «ο ντόρος που γίνεται γύρω από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Λάρισας ύψους 12 εκ. ευρώ στην ΤτΕ, έμελλε να αποκαλύψει πλήρως τη σύμπλευση της δημοτικής αρχής του κ. Καλογιάννη με την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων καλεί τους εργαζόμενους «να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και στο Δήμο Λαρισαίων. Με την παρουσία όλων μας στην συνεδρίαση του Δ. Σ. σήμερα Τρίτη στις 6.30 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο να απαιτήσουμε να σταματήσει η εφαρμογή της πολιτικής που στόχο έχει να διασφαλίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των δανειστών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass