ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΣΤΗ «ΣΤΕΓΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κάλαντα αντί «ευχαριστώ»

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2015 16:34

Τα κάλαντα για να ευχηθούν για τον νέο χρόνο, αλλά και να ανταποδώσουν την επίσκεψη που έγινε στο σχολείο τους είπαν μαθητές στη «Στέγη Αλληλεγγύης» των Ενεργών Πολιτών Λάρισας. Οι μαθητές της Β΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Καραβάνα, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους Βίκυ Καλογήρου και την καθηγήτρια μουσικής Έλλη Γκοτζαμάνη, τραγούδησαν τα κάλαντα στους εθελοντές της Στέγης που αυτές τις μέρες συγκεντρώνουν, αλλά και μοιράζουν τρόφιμα για το εορταστικό τραπέζι άπορων οικογενειών της πόλης.

Το σπίτι των Ενεργών Πολιτών πλημμύρισε από τις μελωδικές παιδικές φωνούλες και φωτίστηκε από χαρά. Όπως είπαν τα παιδιά θέλησαν όχι μόνο να ευχηθούν, αλλά και να ανταποδώσουν την επίσκεψη που έκαναν οι δάσκαλοι Εύη Καλούδη, Κώστας Κεδράς και Γιάννης Νταλώσης που συντονίζουν τη δράση ενημέρωσης των σχολικών κοινοτήτων για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον. Πριν λίγες ημέρες οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Καραβάνα πάνω σε θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και την ανακύκλωση των καμένων λαδιών οικιακής χρήσης και του τρόπου συλλογής και ανακύκλωσής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Β’ τάξη εκπονεί περιβαλλοντικό πρόγραμμα, το οποίο στάθηκε αφορμή για να προσκληθεί η εθελοντική ομάδα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας . Η ενημέρωση περιελάμβανε παρουσίαση φωτογραφικού υλικού, power point ,οπτικοποιημένο παραμύθι και τραγούδι σχετικά με την ανακύκλωση, συζήτηση και παιχνίδι καθώς και φύλλα εργασίας για τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών. Οι υπεύθυνοι της δράσης ενημέρωσαν τα παιδιά με κάθε λεπτομέρεια τη διαδικασία συλλογής του τηγανέλαιου μέχρι τη ρίψη του στον ειδικό κάδο ανακύκλωσης και στο τέλος της παρουσίασης δόθηκαν απαντήσεις στις ενδιαφέρουσες απορίες των παιδιών. Τα μέλη της δράσης μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους μικρούς μαθητές ,για να ενημερωθούν οι γονείς τους.

Μετά την ανταλλαγή των ευχών για καλή χρονιά κι έναν κόσμο καλύτερο και πιο ειρηνικό οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών κέρασαν στους μαθητές γλυκίσματα και τους δώρισαν ένα βιβλίο για τη σχολική τους βιβλιοθήκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass