ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΡ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Στον Τσακαλώτο για την παρακράτηση του φόρου στα περίπτερα οι ανάπηροι πολέμου

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2015 0:37

 

Στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας φέρνουν οι συνταξιούχοι ανάπηροι και θύματα πολέμου Εθνικής Αντίστασης το θέμα της παρακράτησης φόρου 20% από τα ενοίκια που τους αποδίδουν οι μισθωτές της άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου που κατέχουν.

Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, λόγω της οικονομικής κρίσης τα μισθώματα των περιπτέρων έχουν κατακρημνιστεί σε μικροποσά μέχρι και 100 ευρώ μηνιαίως και η παρακράτηση του 20% σχεδόν εκμηδενίζει το έσοδο από το προνόμιο που τους παραχώρησε το κράτος για να συμπληρώνει την πενιχρή σύνταξη των 498 ευρώ το μήνα που λαμβάνει το 90% των αναπήρων αυτών.

Χαρακτηριστικά είναι όσα σημειώνει στη δική του επιστολή προς τους κυρίους Τσακαλώτο και Αλεξιάδη ο πρόεδρος των αναπήρων θυμάτων πολέμου Εθνικής Αντίστασης 1941- 1944 νομού Λάρισας Αθανάσιος Ριζάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Ριζάκη, «ο λαός σήμερα ζει σε θλιβερές και απάνθρωπες συνθήκες και ανάμεσά τους και εμείς οι ανάπηροι πολέμου που απομείναμε σε όλη την επικράτεια 2.300 – εκτός των θυμάτων πολέμου – φεύγουμε από τη ζωή πικραμένοι και τιμωρημένοι, εμείς που εθελοντές θυσιαστήκαμε για την πατρίδα πολεμώντας κατά του γερμανικού ναζισμού.

Κάτω τα χέρια από τα περίπτερα και τα προνόμια που έδωσαν οι πρόγονοί μας εδώ και 100 χρόνια σαν ανταμοιβή για τις θυσίες που κάνανε για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας, γιατί το αίμα δεν έχει καμία τιμή.

Ζητούμε να αποσύρετε το Ν.4172/13 που ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και να σταματήσετε να εισπράττετε το 20% διότι είναι άδικο. Φτάνει πια η τιμωρία και η εξαθλίωση με μια σύνταξη των 483 ευρώ χωρίς να μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, τους γιατρούς, τα φάρμακα και ό,τι άλλο χρειάζονται, καθώς οι περισσότεροι είναι καθηλωμένοι στο κρεβάτι.

Δώστε σε αυτούς την τιμή που τους αξίζει να μη φεύγουν από τη ζωή πικραμένοι και τιμωρημένοι», καταλήγει ο κ. Ριζάκης.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass