Εξαπάτηση για ασφαλιστικό και συντάξεις

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2015 0:19

Για «επικοινωνιακές δηλώσεις και εξαπάτηση» καταγγέλλει σχετικά με το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το Εργατικό Κέντρο Λάρισας που ζητά από τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε γενική απεργία την ήμερα κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΕΚΛ κάνει λόγο για νέα «σφαγή» στις συντάξεις και μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Στο Υπουργικό Συμβούλιο της προηγούμενης Τετάρτης, ο Αλ. Τσίπρας ανάμεσα σε άλλα αναφερόμενος στις κύριες συντάξεις είπε ότι «δεν έχουμε σκοπό να προχωρήσουμε σε 12η μείωση των κύριων συντάξεων» εννοώντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν κάνει ήδη 11 μειώσεις.

Πίσω από αυτήν την επικοινωνιακή δήλωση που στόχο έχει να κρύψει τη νέα σφαγή που προετοιμάζουν συνολικά στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, κρύβονται μεγάλα ψέματα διότι:

1. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με τον Νόμο 4334/2015 μειώθηκε αναδρομικά από 1η Ιούλη η κύρια σύνταξη κατά 2%. Η μείωση έγινε επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης που φτάνει το 2,5% αν υπολογιστεί επί του καταβαλλόμενου ποσού.

Οπότε πίσω από τις κορώνες και τις δήθεν κόκκινες γραμμές, η τσέπη των συνταξιούχων γνώρισε πρόσφατα τη 12η μείωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανεξαρτήτως αν αυτή βαπτίστηκε «υπέρ υγείας».

2. Από 1η Σεπτέμβρη του 2015 με τον νέο τρόπο υπολογισμού η κύρια σύνταξη σε όλα τα ταμεία μειώνεται επιπλέον κατά 2-3%. Αν παράλληλα υπολογιστούν ο χρόνος ανεργίας και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις κάθε μορφής που κυριαρχούν, οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες.

Αυτή ήταν η 13η μείωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Ενώ ήδη έχουν προαναγγελθεί οι νέες μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που θα αδυνατίσουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα των συνταξιούχων, ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος τον μήνα που θα έδινε δήθεν τη 13η σύνταξη, να αραδιάζει χοντροκομμένα ψέματα με στόχο να κάμψει την αγωνιστική απάντηση, τις διεκδικήσεις. Ακόμα περιμένουν οι εργαζόμενοι την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751, όπως έλεγε.

Τα ψέματα και η σφαγή που προετοιμάζουν πρέπει να συναντήσουν ηχηρή αγωνιστική απάντηση!

Το ΕΚΝΛ, καλεί όλους τους εργαζόμενους, στους άνεργους, τους συνταξιούχους, να δώσουμε καθολική αγωνιστική απάντηση με γενική απεργία την ημέρα που θα το καταθέσει στη Βουλή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass