ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

«Να χτυπηθεί το παρεμπόριο στις λαϊκές αγορές»

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2015 1:08

Να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στις λαϊκές αγορές του νομού Λάρισας, αλλά κυρίως σε αυτές του Δήμου Λαρισαίων ζητούν τα 3 Σωματεία που δραστηριοποιούνται σε αυτές, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πως στις γιορτές το φαινόμενο των παράνομων πλανόδιων πωλητών, στις παρυφές των λαϊκών αγορών, εξαπλώνεται συνεχώς.

Πιο συγκεκριμένα το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγροτών (το οποίο εκπροσωπεί περίπου 250 παραγωγούς τροφίμων), το Σωματείο Μικροπωλητών (με 70 μέλη) και το Σωματείο Ειδών Ένδυσης και Υπόδησης (με άλλα τόσα μέλη) περνούν στην αντεπίθεση και μετά το μέτωπο που άνοιξαν με τους «Ενεργούς Πολίτες» για τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, τώρα καλούν τις τοπικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, πριν πάρουν οι ίδιοι …την κατάσταση στα χέρια τους. Οι …αρμόδιες αρχές είναι η Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (για τον έλεγχο των αδειών), η Δημοτική Αστυνομία (για την έκταση των πάγκων και την παρουσία πλανόδιων παραγωγών εκτός του οριοθετημένου χώρου της λαϊκής), η Α΄ΔΟΥ για τις ταμειακές μηχανές και την έκδοση αποδείξεων. Μερικές φορές οι παραπάνω υπηρεσίες συγκροτούν μικτό κλιμάκιο ελέγχου, το οποίο ελέγχει όλα τα παραπάνω.

Σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο του Σωματείου Παραγωγών Δημήτρη Πούρικα «οι έλεγχοι έχουν ατονήσει χαρακτηριστικά και αυτό το εκμεταλλεύονται οι παράνομοι και παράτυποι λαϊκατζήδες. Μπορεί η επίσημη δικαιολογία να είναι τα εξοντωτικά –πράγματι- πρόστιμα που φθάνουν μέχρι και τα 5.000 ευρώ, αλλά εμείς οι νόμιμοι θα πληρώσουμε τα σπασμένα;».

Ο κ. Πούρικας δηλώνει ότι οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών, οι οποίοι ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης έχουν εγκαταλειφθεί απ’ όλους τους φορείς. Και φέρνει σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής Λάρισας στο Κίνημα των «Ενεργών Πολιτών». «Συμπαράσταση σε ποιους; Σε αυτούς που πωλούν, αλλά δεν κόβουν αποδείξεις; Ποια νομική ασάφεια, που δήλωσε ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης, υπάρχει στον νόμο περί διάθεσης υπαίθριων προϊόντων; Στην Ελλάδα έχουμε νόμους σαφείς και ξεκάθαρους, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζονται».

Γ. Ρούστας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass