Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

«Η τιμή των λειψάνων αγίων δεν είναι ανορθολογισμός….»

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:20

«Αναχρονισμός και ανορθολογισμός, δεν είναι η τιμή των αγίων. Ανορθολογισμός είναι ο εγκλωβισμός του ανθρωπίνου προσώπου μέσα στη χοϊκότητα του χοϊκού του περιβάλλοντος. Η άρνηση της ανθρώπινης ψυχής, με όλες τις πολυσήμαντες δυναμικές της… Αποδεικνύεται ότι οι σκοτεινές δυνάμεις του κόσμου τούτου, εργάζονται πυρετωδώς για να απομειώσουν το ανθρώπινο πρόσωπο και να γίνει εύχρηστο υλικό στους σχεδιασμούς τους…»

Με τον τρόπο αυτό απάντησε, εμμέσως, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, στις δηλώσεις των τελευταίων ημερών, για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, που φιλοξενούνται στην Αθήνα και με αφορμή την περιφορά των λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου, που έγινε χθες με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των πιστών, κάτω από τον καυτό ήλιο, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Η συμμετοχή εννέα μητροπολιτών και των αρχών της περιοχής, όπως κάθε χρόνο, έδωσαν μεγαλύτερη λαμπρότητα στις τιμές προς τον πολιούχο της Λάρισα.

Η πομπή, σύμφωνα με το πρόγραμμα, κατέβηκε από τον ναό προς την πλατεία Αλόγου, με τη φετινή ιδιαιτερότητα, των έργων ανάπλασης του λόφου του Φρουρίου, που κάνει η δημοτική αρχή. Μέσω της οδού Μανωλάκη η μακρά πομπή, με επικεφαλής τη φιλαρμονική του ΔΩΛ έφτασε στην Κεντρική πλατεία, όπου τελέστηκε αρτοκλασία και μίλησε ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Ο μητροπολίτης, τόνισε επίσης τα εξής «Την αποθέωσή του κήρυξε ο Άγιος Αχίλλιος και αυτό είναι το μήνυμα, που μας προσφέρει σήμερα, σε αυτή τη δύσθυμη και πεισιθάνατη εποχή μας, των πολλών ανατροπών και πολλαπλών και πολυειδών συγχύσεων. Ο Χριστός εθέωσε τον άνθρωπο διά της ενανθρωπήσεώς του και αυτό είναι το μέγα γεγονός, που διασαλπίζει διαχρονικά και ιστορικά ο Άγιος Αχίλλιος. Εάν ο άνθρωπος εγκλωβιστεί μέσα στον γήινο χωροχρόνο και αν από τον άνθρωπο αφαιρέσουμε τη μεταφυσική αναγωγή, όλες οι αξίες, τα ιδεώδη και ιδανικά που συγκροτούν και συνέχουν την κοινωνία μας, είναι μία τεραστία φενάκη». Μετά την επιστροφή της πομπής στον ναό του πολιούχου και το τέλος της θρησκευτικής τελετής , η Ομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας και ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, παρέθεσαν δεξίωση στο Επιμελητήριο Λάρισας, προς τιμή των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των φορέων και του λαού της πόλης. Ευχές απηύθυναν οι πρόεδροι της ομοσπονδίας κ. Δημ. Παληογιάννης και των εμπόρων κ. Γεωργ. Τσιαπλές.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν: Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, οι βουλευτές κ. Βασίλης Κόκκαλης, Μάξ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Κων. Μπαργιώτας, ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο αρχηγός ΤΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αποστ. Καλογιάννης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας ταξίαρχος Νικ. Γιαννέλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγ. Παπαχαραλάμπους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημ. Τάχος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ν. Λάρισας Κων. Σκούπρας, ο διευθυντής αστυνομίας Λάρισας Γεωργ. Αγάκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι άλλων φορέων της Λάρισας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» κ. Γ. Μιχαλόπουλος και ο εκ των διευθυντών κ. Χρ. Τσαντήλας.

Χθες το απόγευμα στον μητροπολιτικό ναό και του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου, τελέστηκε μεθέορτος αρχιερατικός εσπερινός, τα κτητορικά, το ύψωμα του αγίου και η ιερά παράκληση του Αγίου Αχιλλίου.

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass