ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ «DOG WALKER» ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Βολτάρω τον σκύλο σου για λίγα ευρώ…

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2015 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:17

Tου Κ. Γκιάστα

Το ένα σκυλί το παίρνει από την οδό Κύπρου από τα χέρια μιας ηλικιωμένης, το άλλο το παραλαμβάνει από την πλατεία Εβραίων. Έπειτα περνάει και από την Ανθίμου Γαζή όπου έχει ραντεβού να μαζέψει και το σκυλάκι μιας εγκυμονούσας σε προχωρημένο μάλιστα μήνα. Με τρία σκυλιά και ένα το δικό του ξεκινάει τη βόλτα στην πόλη. Είναι ο άνθρωπος που πάει βόλτα τα τετράποδα έναντι αμοιβής. Με προσαρμοσμένα δεδομένα στις απαιτήσεις της περιοχής το επάγγελμα του “Dog Walker” έφτασε και στη Λάρισα καθώς αρκετές είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων που ψάχνοντας να βγάλουν ένα μεροκάματο επέλεξαν να βγάζουν σκύλους βόλτα.

«Είναι κυρίως άνθρωποι που έχουν οι ίδιοι σκυλιά και τα αγαπάνε. Δεν μπορείς να έχεις την υπομονή και τη διάθεση να κάνεις κάτι τέτοιο αν δεν τα έχεις στη ζωή σου τα συγκεκριμένα ζώα» μας εξηγεί ένας επαγγελματίας του ευρύτερου χώρου που δραστηριοποιείται στη Λάρισα και συνεχίζει: «Υπήρχε σαν επάγγελμα πριν την κρίση αλλά τώρα λόγω της οικονομικής κατάστασης ίσως να μετατράπηκε και αυτό σε συμπλήρωμα. Εκτός των άλλων τα δεδομένα της πόλης δεν σου επιτρέπουν να ζεις εξ ολοκλήρου από αυτό. Όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν άλλες επιλογές το εξετάζεις και το αποφασίζεις…»

Στην Αθήνα ένας επαγγελματίας Dog Walker αμείβεται όπως ενημερωνόμαστε περίπου με έξι ευρώ τη μισή ώρα και για κάθε επιπλέον τέταρτο της ώρας συν ένα ευρώ συμπεριλαμβανομένης ασφάλισης στο ΙΚΑ. «Στη Λάρισα συνήθως δίνουν 2-4 ευρώ τη βόλτα. Αναλόγως το σκυλί και την ώρα της βόλτας. Αλλάζουν οι τιμές ανάλογα και με την εμπειρία του κάθε περιπατητή. Ο άλλος μπορεί να είναι πολύ έμπειρος και να θέλει να πληρώνεται γι’ αυτού του είδους τις υπηρεσίες που θεωρεί πως προσφέρει. Όλα είναι σχετικά. Ανάλογα βέβαια και με τις απαιτήσεις και την οικονομική δυνατότητα του πελάτη».

Στη βόλτα ωστόσο υπάρχει περίπτωση να προκύψουν πολλά προβλήματα όπως τραβήγματα, τσακωμοί, δηλητηριάσεις και γι’ αυτό χρειάζεται ανάλογη προετοιμασία γι’ αυτό: «Ο περιπατητής σκύλων με την παρατηρητικότητά του και την εμπειρία του πρέπει να ψυχολογεί τις διαθέσεις των σκυλιών, για να είναι σε θέση να αποφασίσει ποια σκυλιά να πλησιάσει για κοινωνικοποίηση και ποια να αποφύγει για ενδεχόμενους τσακωμούς» σύμφωνα με τον Νίκο Μουτσουλά – Μάρτη ο οποίος είναι από τους γνωστούς περιπατητές σκύλων στην Αθήνα.

ΕΣΦΙΞΑΝ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ…

«Οι νόμοι όμως πλέον έχουν γίνει πιο σκληροί. Τα γράφατε και σεις προχθές» μας αναφέρει ένας ιδιοκτήτης σκύλου που έχει κάνει χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο παρελθόν «γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Εδώ είναι δύσκολο όταν κρατάς έναν σκύλο, φαντάσου να κρατάς πολλούς…». Σύμφωνα μάλιστα με τον νεότερο νόμο (στον οποίο αναφέρθηκε η «Ε» στο φύλλο της Δευτέρας) τα πρόστιμα γίνονται πιο «τσουχτερά». Για παράδειγμα κινδυνεύει να χάσει 300 ευρώ σε περίπτωση που δεν κρατάει τον σκύλο του δεμένο και δεν βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Όπως επίσης στην παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου το πρόστιμο ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Αξίζει να τονίσουμε πως τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό (που ο Dog Walker είναι πολύ διαδεδομένος) υπάρχει και ο Dog Runner που σημαίνει «δρομέας σκύλων». Πρόκειται για έναν επαγγελματία ο οποίος παίρνει συνήθως δύο σκυλιά και τρέχει από 1 έως και 10 μίλια. Επίσης κάτι που υπάρχει βέβαια και στην Ελλάδα είναι το pet sitting σύμφωνα με το οποίο ο επαγγελματίας σύμφωνα με τα διαφημιστικά «θα έρθει στο σπίτι σας, θα ταΐσει, θα παίξει με το κατοικίδιό σας, θα καθαρίσει τυχόν ακαθαρσίες και θα φαίνεται ότι δεν… λείπετε από το σπίτι».

Το επάγγελμα του περιπατητή σκύλων, λέει το Wikipedia, ξεκίνησε το 1960 από τη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα τον Τζιμ Μπακ. Μα έλα που εμείς στην Ελλάδα το γνωρίσαμε από τον Βέγγο την ίδια εποχή. Τότε ως παπατρέχας «δεν… προλάβαινε» αλλά μάζευε και καμιά δραχμή. Τώρα οι «Dog Walkers» τρέχουν ακόμα πιο φιλότιμα αλλά τα ευρώ είναι ελάχιστα…

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass