ΕΝΩ Ο ΒΡΑΧΟΣ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ

Καθαρίστηκε τμήμα του δρόμου Ροδιάς – Σκαμνιάς

* Με αίτημα Κ. Μωραΐτη και παρέμβαση του Δήμου Τυρνάβου * Ζητείται παρέμβαση Αγοραστού να αποκολληθεί ο βράχος

Δημοσίευση: 23 Νοε 2015 0:29

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Μια σοβαρή παρέμβαση έγινε από τον Δήμο Τυρνάβου μετά από αίτημα του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σκαμνιάς Ολύμπου κ. Κώστα Μωραΐτη προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τυρνάβου κ. Χρήστο Τσιόπα. Πρόκειται για τον δρόμο Ροδιάς – Σκαμνιάς, έναν από τους πλέον επικίνδυνους επαρχιακούς δρόμους, σε συγκεκριμένο του σημείο, λίγο πριν την κορυφογραμμή.

Οι βράχοι είναι επικίνδυνοι στο σημείο του δρόμου στη θέση «Γκουνταμάνι» στις στροφές, ο οποίος διασχίζει τον Κάτω Όλυμπο σε υψόμετρο που φτάνει τα 1.100 μέτρα από τη θάλασσα, στο στένωμά του. Ο δρόμος έχει γίνει ακόμα ποιο επικίνδυνος με την οργιώδη βλάστηση των θάμνων οι οποίοι έχουν κλείσει σχεδόν εντελώς το οδόστρωμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σκαμνιάς κ. Μωραΐτη έπρεπε να γίνει άμεσα καθαρισμός δίπλα από το οδόστρωμα. Το σημείο αυτό του δρόμου ανήκε στον Δήμο Αμπελώνα και μετά τον «Καλλικράτη» στον Δήμο Τυρνάβου. Άμεση και θετική η ανταπόκριση του κ. Τσιόπα, στο αίτημα του κ. Μωραΐτη ο οποίος έστειλε συνεργεία του Δήμου Τυρνάβου και με την ταυτόχρονη προσωπική εργασία του προέδρου της Σκαμνιάς καθαρίστηκε ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης λόγω της στενότητας, των κλειστών στροφών και της μεγάλης κλίσης με παρέμβαση του κ. Μωραΐτη προστέθηκαν από την πλευρά του γκρεμού νέα προστατευτικά στηθαία, για την αποφυγή ατυχημάτων ή και δυστυχημάτων.

Επίσης ο πρόεδρος της Σκαμνιάς επαναλαμβάνει ότι η επικινδυνότητα για κατάπτωση των βράχων φαίνεται από το γεγονός ότι ήδη τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει σαρώσεις όπου αυτοί έκλεισαν κατά μεγάλο βαθμό το οδόστρωμα και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

Ωστόσο ο μεγάλος βράχος ύψους πολλών μέτρων κυριολεκτικά κρέμεται πάνω από τον δρόμο και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος στην περιοχή όταν βρέχει, έχει χιονόπτωση ή ισχυρούς ανέμους όπου μικρά κομμάτια αποκολλώνται και πέφτουν στο οδόστρωμα.

Τι θα γίνει όμως αν φύγει ολόκληρος ο βράχος;

Οι οδηγοί υποστηρίζουν επίσης ότι στο συγκεκριμένο σημείο λόγω της στενότητας του δρόμου υπάρχει χώρος για μια κατεύθυνση οχήματος και κάτω χάσκει απότομος γκρεμός εκατοντάδων μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και μια μικρή πέτρα μπορεί να τρομάξει τον οδηγό ο οποίος ενδέχεται να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να βρεθεί στον γκρεμό.

Τέλος ο κ. Μωραΐτης αφού ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Τυρνάβου κ. Χρήστο Τσιόπα, καλεί προσωπικά τον ευαίσθητο και σε ζητήματα αφαλούς διέλευσης στους δρόμους περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα απομάκρυνσης του βράχου και διαπλάτυνσης του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο σημείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass