ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Οι τρομοκράτες του Παρισιού στο Δημ. Συμβούλιο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 21 Νοε 2015 20:13
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλαντζή - Ζαχαράκη Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλαντζή - Ζαχαράκη

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ( Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Η τρομακτική βομβιστική επίθεση στο Παρίσι συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, υπό την προεδρία της κ. Ρούλας Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματα άλλης μιας τραγωδίας, καθώς και τον αποτροπιασμό του για το χτύπημα που δέχτηκε η δημοκρατία και οι αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης.

Επίσης σημειώνεται ότι σήμερα είναι το Παρίσι, χθες ήταν η Βηρυτός και κάθε μέρα είναι το Αιγαίο. Δεν έχει τέλος αυτή η τραγωδία. Δεν είναι αυτός ο κόσμος που θέλουμε να ζούμε!

Τέτοια γεγονότα, από μόνα τους, αναφέρεται στο ψήφισμα επιφέρουν τον φόβο, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος η ερμηνεία και οι αντιδράσεις να επιβάλλουν στερήσεις στα δημοκρατικά δικαιώματα και στην αυτοδιάθεση των λαών. Δεν θα ζήσουμε στον φόβο, δεν θα μας επιβάλλουν φραγμούς στην ελεύθερη έκφραση, κίνηση, δημιουργία και στην αποδοχή του διαφορετικού.

Τέλος καλούνται οι ηγέτες των χωρών να επιδείξουν σύνεση, να αλλάξουν την πολιτική τους, να σταματήσουν τους πολέμους και την εκμετάλλευση των λαών (των ξένων αλλά και του δικού μας), που οδηγούν στην εξαθλίωση, στην προσφυγιά και σε αδιέξοδα.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Νίκο Φίλη περί γενοκτονίας ή εθνοκάθαρσης των Ποντίων. Το θέμα έφερε προς συζήτηση με επιστολή της η παράταξη «Δράση Πολιτών». Το Δημοτικό Συμβούλιο έκρινε πως για το θέμα έχει εκφραστεί η ελληνική κοινωνία με τον πιο επίσημο τρόπο, όταν με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1994 (Ν. 2193/1994) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η απόφαση αυτή της Βουλής εκφράζει και καλύπτει την πλειοψηφία της βούλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass