ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Μαραζώνει η οδός Βενιζέλου…

Δημοσίευση: 19 Νοε 2015 1:50

 

Νεκρή περιοχή θυμίζει ο δρόμος της οδού Βενιζέλου με τα αρκετά πλέον εμπορικά καταστήματα να παραμένουν ξενοίκιαστα. Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που βλέπουν εδώ και χρόνια τις βιτρίνες των καταστημάτων τους να τις κοσμούν τα «ενοικιάζεται», γεγονός που καταμαρτυρεί τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης. Ο άλλοτε εμπορικός δρόμος στην καρδιά της πόλης σήμερα ξεψυχά με τα καταστήματα να είναι ξενοίκιαστα από δύο έως πέντε χρόνια.

Πρόσφατα ιδιοκτήτες των καταστημάτων συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη προκειμένου να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και να αναζητήσουν ίσως κάποια λύση. Είναι γνωστό ότι στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής είναι η πεζοδρόμηση της οδού Βενιζέλου από το ύψος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ίσως μια τέτοια κίνηση να συμβάλει στην αύξηση της ζήτησης των συγκεκριμένων εμπορικών καταστημάτων μιας και αυτό το διάστημα είναι ελάχιστη έως και ανύπαρκτη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες οι τιμές των ενοικίων έχουν καταγράψει πτώση. Ένα μικρό ενδιαφέρον έχουν δείξει επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τον χώρο της εστίασης αλλά αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας η κανονιστική των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Λαρισαίων. Η απαγόρευση δηλαδή τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι η νέα κανονιστική δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να υλοποιήσει την πολιτική της βούληση. Στη νέα κανονιστική προτείνεται λοιπόν, να μην δίνεται άδεια παραχώρησης κατά χρήση κοινόχρηστου χώρου αν στον χώρο υπάρχει οποιαδήποτε αυθαίρετη κατασκευή. Να μη δίνεται άδεια παραχώρησης κατά χρήση κοινοχρήστου χώρου εφόσον συντρέχουν λόγοι ορθής λειτουργίας και χρήσης τους. Μετά τα δύο διοικητικά πρόστιμα και αν εξακολουθεί να υπάρχει παράβαση, να ανακαλείται η άδεια χρήσης του κοινοχρήστου χώρου. Να απαγορευθεί η τοποθέτηση διαχωριστικών παράλληλα του άξονα του πεζόδρομου έτσι ώστε να αποτρέπεται η δημιουργία κλειστών εγκαταστάσεων στον πεζόδρομο. Στους πεζόδρομους αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους να εξασφαλίζονται ζώνες διέλευσης οχημάτων του δήμου και έκτακτης ανάγκης καθώς και ζώνες διέλευσης πεζών. Προτείνεται τέλος, η θέσπιση νέων όρων για την άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε χώρους πρασίνου των κοινόχρηστων χώρων, της μείωσης του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων που βρίσκονται σε πεζόδρομους κατά μια ώρα, όπως και η θέσπιση διαδικασιών επιβράβευσης όσων διαχειρίζονται ορθώς τους κοινόχρηστους χώρους και συμβάλλουν στην προστασία και αναβάθμισή τους.

Ανάλογη είναι πάντως η εικόνα που παρουσιάζουν οι πολυσύχναστες οδοί του κέντρου της πόλης όπως η Παναγούλη, η Παπαναστασίου, ακόμα και ο εμπορικός πεζόδρομος της Κούμα. Οδοί στις οποίες λίγα χρόνια πριν, χτυπούσε η καρδιά της εμπορικής δραστηριότητας της Λάρισας, σήμερα μαραζώνουν.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass