ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΟΚ ΣΤΟ ΜΟΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο Ψυχιατρείο 38χρονος που αποκεφάλισε τη μάνα του

Δημοσίευση: 12 Νοε 2015 1:06

Ανατριχιαστική ήταν η απολογία ενός 38χρονου, χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, για τον αποκεφαλισμό της ίδιας του της μητέρας στο σπίτι που διέμεναν μαζί. Όλα έγιναν τον Δεκέμβρη του 2014 σε γειτονική πόλη, με τον δολοφόνο που πάσχει από σχιζοειδή διαταραχή προσωπικότητας –από τα 20 του έτη- να συλλαμβάνεται ανήμερα Πρωτοχρονιάς 2015 μετά από ειδοποίηση των αστυνομικών αρχών από συγγενικό πρόσωπο και να οδηγείται στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Ο πατέρας της οικογένειας είχε πεθάνει προ ετών και η μητέρα ήταν το μόνο πρόσωπο ουσιαστικά στη ζωή του που τον στήριζε και τον φρόντιζε ανελλιπώς. Στο παρελθόν ο μητροκτόνος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Χωρίς ουσιαστική αιτία αλλά με αφορμή το μαγείρεμα του φαγητού, αποφάσισε να τη θανατώσει ενώ κοιμόταν. Στην αρχή χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι όμως μετά πήρε ένα άλλο, την αποκεφάλισε και στη συνέχεια πήγε και ο ίδιος για ύπνο.

«Γιατί άλλαξες μαχαίρι;» τον ρώτησε ο εισαγγελέας της έδρας για να απαντήσει «άφησα το λευκό μαχαίρι και πήρα το καφέ γιατί με αυτό κόβαμε κρέας...» τόνισε.

Αναφερόμενος στον λόγο για τον οποίο έκανε το έγκλημα είπε: «Δεν ήμουν καλά. Δεν είχα πάρει τα φάρμακα. Δεν ήμουν καλά» επαναλάμβανε διαρκώς, ενώ σε ερώτηση ενόρκου για το πού περνούσε καλύτερα, στο ψυχιατρείο που ήταν όλο αυτό το τελευταίο διάστημα ή με τη μητέρα του, απάντησε πως «Περνούσα καλύτερα με τη μάνα μου. Όλα τα κάναμε μαζί. Καφέ, ψώνια σούπερ μάρκετ, όλα».

Ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε πως μετά το έγκλημα ο δράστης προέβη σε λογικές σκέψεις. Δηλαδή ανέφερε πως καθάρισε με χλωρίνη τον τόπο που τελέστηκε το ειδεχθές έγκλημα, άλλαξε τα ρούχα της μητέρας του με καθαρά, τοποθέτησε τα μαχαίρια στη θέση τους και γενικά τακτοποίησε τους χώρους του σπιτιού. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εν τω μεταξύ και αφού είχαν περάσει τρία 24ωρα από τη διάπραξη του εγκλήματος, με το πτώμα της μητέρας του να αναδύει έντονες μυρωδιές, πήγε στη θεία του, ξαδέρφη του θύματος – η οποία διατηρεί γραφείο τελετών- και της αποκάλυψε πως σκότωσε τη μητέρα του. Μάλιστα της ζήτησε να συνεχίσει να αποκρύπτεται το περιστατικό, δηλαδή να μην μιλήσει σε κανέναν και να ταφεί η μητέρα του χωρίς να ειδοποιηθεί φυσικά η αστυνομία.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης αφού ανέφερε πως το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί τη χειρότερη μορφή εγκλήματος σε ένα πρόσωπο που είναι «ιερό» για όλους τους ανθρώπους όπως είναι η μητέρα, ανέφερε πως ο δράστης θα πρέπει να έχει το ακαταλόγιστο λόγω της ασθένειάς του, «καθώς τη σκότωσε γιατί δεν είχε το φαγητό έτοιμο και έστησε το σώμα της ώστε να είναι έτοιμο για ταφή» τόνισε χαρακτηριστικά για να αποδείξει τον ισχυρισμό του.

Εν τέλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και αποφάσισε αρχικά τον περιορισμό του 38χρονου στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού ενώ σε περίπτωση βελτίωσης συνθηκών ψυχικής υγείας του καταδικασθέντα προσδιόρισε ποινή κάθειρξης 21 ετών για τις πράξεις: ανθρωποκτονία από πρόθεση από άτομο ελαττωμένου καταλογισμού και οπλοχρησία. Αθώος κρίθηκε για την πράξη της οπλοκατοχής, ενώ θα του αφαιρεθεί ο χρόνος κράτησης των 11 μηνών που έχει ήδη εκτίσει.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass