ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε» ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εξετάζει κατάθεση μομφής κατά Φίλη στη Βουλή

* «Ζουμερή» συνάντηση με γαλάζια στελέχη *Ποιοι συμμετείχαν και ποια θέματα έθεσαν * «Ξέρω τι θα αλλάξω στο κόμμα» το γενικό μότο του υποψήφιου προέδρου

Δημοσίευση: 07 Νοε 2015 1:24

 

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

Στη «σκιά» της επίθεσης κατά Κουμουτσάκου εξελίχθηκε το πέρασμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τη Λάρισα όπου και διανυκτέρευσε προχθές το βράδυ. Μολαταύτα δεν στέρησε την ευκαιρία σε έναν πυρήνα γαλάζιων στελεχών που τον στηρίζουν να συναντηθούν μαζί του και να έχουν μία «ζουμερή» συζήτηση θα έλεγε κανείς, κυρίως σε θέματα όσον αφορά στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ αλλά και την προετοιμασία της επίσημης επίσκεψής του την ερχόμενη Παρασκευή 13 του μηνός στη Λάρισα. Ενώ ανάλογη προετοιμασία γίνεται από γαλάζια στελέχη που στηρίζουν τον Β. Μεϊμαράκη και στους λοιπούς θεσσαλικούς νομούς ενόψει της διήμερης περιοδείας που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλία.

Το τελικό εξαγόμενο της κουβέντας; Ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξέρει το κόμμα από μέσα και ξέρει τι πρέπει να αλλάξει. Άμεσο και υποχρεωτικό το συνέδριο του κόμματος και άνοιγμα στην κοινωνία και σε νέα στελέχη αλλά και «θέμα Παπαμιμίκου».

Συγκεκριμένα, όπως ανάφερε και χθες η «Ε», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προερχόμενος από Λαμία όπου και μίλησε την Πέμπτη το βράδυ και οδεύοντας προς Γρεβενά όπου χθες είχε προγραμματιστεί επίσημη επίσκεψή του, το βράδυ της Πέμπτης έμεινε στη Λάρισα στο «Ιμπέριαλ».

Εκεί, τον περίμεναν αρκετά και γνωστά γαλάζια στελέχη τα οποία είναι στο πλευρό του, προκειμένου να έχουν συνάντηση μαζί του. Αυτός ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, αλλά στο μεταξύ ανέκυψε το θέμα με την επίθεση κατά Κουμουτσάκου, οπότε φθάνοντας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τις 9.30 στο ξενοδοχείο, πήγε κατευθείαν στο δωμάτιό του τόσο για να παρακολουθεί από τηλεοράσεως τι συνέβαινε στη Βουλή όσο και για να βρίσκεται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με τους εντός Βουλής. Μάλιστα κάποια στιγμή κατέβηκε και εν συνεχεία ανέβηκε αμέσως και πάλι προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές, ενώ «έπαιξε» και το ενδεχόμενο εφόσον παρίστατο ανάγκη να φύγει εσπευσμένα για την Αθήνα και να επιστρέψει το πρωί για να συνεχίσει με την περιοδεία του σε Τύρναβο, Ελασσόνα, Κρανιά, Δεσκάτη με τελικό προορισμό τα Γρεβενά. Εν τέλει όμως δεν χρειάστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα από τη Λαμία, όπου και έμαθε τα σχετικά με την επίθεση κατά Κουμουτσάκου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με δηλώσεις του είχε ζητήσει είτε να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, είτε να πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέση και να τον παραιτήσει, τονίζοντας ότι ο Ν. Φίλης ήταν ο ηθικός αυτουργός του γεγονότος. Και παράλληλα προανήγγειλε, ότι η ΝΔ θα εξετάσει από τώρα αν μπορεί συνταγματικά μέσα στο εξάμηνο που έχει ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το όλο ζήτημα και να πάρουν όλοι θέση.

Μάλιστα χθες στην ολιγόλεπτη στάση για καφέ που έκανε στον Τύρναβο σε ερώτημα της «Ε» αν προτίθεται να συνεχίσει (μετά τα όσα και προχθές συνέβησαν στη Βουλή) το θέμα η ΝΔ ήταν κατηγορηματικός. Απάντησε «ναι και θα κλιμακωθεί μάλιστα» και αναφέρθηκε εκ νέου στην προοπτική για πρόταση μομφής.

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

Μέσα στο κλίμα αυτό λοιπόν η συνάντηση με τα τοπικά γαλάζια στελέχη που τον στηρίζουν έγινε εν τέλει στο «περιθώριο» των διαρκών επαφών που είχε με την Αθήνα.

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσίες που καταγράφηκαν καθώς ανάμεσα στους άλλους ήταν και «δοκιμασμένα» στελέχη που τα τελευταία χρόνια τηρούν αποστάσεις από τις νεοδημοκρατικές δραστηριότητες, όπως ας πούμε οι: Βασίλης Μπατζηλιώτης, Θανάσης Βελεσκιώτης, Θανάσης Ντόκος, Γιάννης Βαρβαρούσης, όλοι τους ενεργά στελέχη (και ο Β. Μπατζηλιώτης και μακροχρόνια πρόεδρος της ΝΟΔΕ) της Νομαρχιακής Λάρισας.

Το «παρών» έδωσα επίσης: Η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο πρώην νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας Χρ. Σιδερόπουλος, Ντίνος Κόκκινος, Βίκυ Λάπα, Σταμάτης Μαλάκος, Γιώργος Καλόγηρος, Γιώργος Γκόβαρης, Στέλιος Κιτούδης, Γιώργος Παπαχαραλάμπους.

Ενώ από την παρούσα ΝΟΔΕ ήταν εκεί και ο πρόεδρος Βαγγέλης Παπαλέξης με τη θεσμική ιδιότητά του, αλλά και η Ελένη Ξυνοπούλου και ο Δημήτρης Παπαλέξης, ο οποίος άλλωστε έχει υπογράψει για την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ

Χαλαρή μεν η συζήτηση, όπως χαλαρός και αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών ο Β. Μεϊμαράκης, με τα στελέχη ωστόσο να του θέτουν συγκεκριμένα ζητήματα:

* Θέμα συνεδρίου για να αντιμετωπιστούν στη βάση τους εσωκομματικά ζητήματα κάτι στο οποίο συμφώνησε χωρίς δεύτερη κουβέντα ο Β. Μεϊμαράκης

* Τα στελέχη ζήτησαν αλλαγή «προεκλογικής τακτικής» καθώς μέχρι τώρα η τακτική που έχει επιλέξει να ακολουθεί είναι αυτή του προέδρου του κόμματος κυρίως και όχι τόσο του υποψηφίου για την προεδρία αποφεύγοντας να αναφερθεί σε εσωκομματικά ζητήματα. Τα στελέχη ζήτησαν μέχρι τις 22 του μηνός να ανοίξει την ατζέντα και προς αυτή την κατεύθυνση και να πει στον κόσμο ποιες εσωκομματικές αλλαγές προτίθεται να κάνει. Μάλιστα ως σύνθημα να υιοθετηθεί το «ξέρω τι θα αλλάξω» καθώς ο ίδιος και ως πεπειραμένο στέλεχος και ως πρώην γραμματέας ξέρει καλά και εκ των έσω τα προβλήματα. Πάντως ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σχολιάζοντας το θέμα της «τακτικής» που ακολουθεί μέχρι στιγμής είπε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει είναι θετικά χωρίς πάντως να αποκλείσει αλλαγή τακτικής πλησιάζοντας προς την ημερομηνία των εκλογών.

* Ο τρόπος που θα γίνει η εκλογή πρόεδρου έπεσε για μία ακόμη φορά στο τραπέζι καθώς όπως επισήμαναν και τα στελέχη δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν σε εκλογές με τον εθνικό κατάλογο και ανοιχτό μέχρι την τελευταία στιγμή χωρίς να γνωρίζουν το εκλογικό σώμα, την ίδια ώρα που άλλα κόμματα κλείνουν μήνα ή μήνες πριν τους εκλογικούς τους καταλόγους. Θέμα με το οποίο ούτως ή άλλως έχει εκφράσει από την αρχή και διαρκώς την αντίρρησή του ο Β. Μεϊμαράκης αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορεί να αλλάξει κάτι και για τον επιπλέον λόγο ότι δεν υπάρχει ενημερωμένο μητρώο μελών του κόμματος.

* Το άνοιγμα στη νεολαία γενικώς αλλά και τη νεολαία του κόμματος ειδικώς-δηλαδή στη νεότερη γενιά στελεχών ήταν ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε και εκφράσθηκε και από τον Β. Μεϊμαράκη η πρόθεση για ανανέωση της υποδομής του κόμματος με νέα στελέχη.

* Όχι στο ντιμπέιτ είπαν και τα στελέχη όπως και ο Β Μεϊμαράκης διότι θεωρούν ότι δεν βοηθάει το εσωκομματικό σκηνικό, αντιθέτως μπορεί να αποβεί βλαπτικό.

* Επίσης τέθηκε και θέμα αλλαγής συμπεριφορών κομματικών στελεχών και ιδιαίτερα «θέμα Παπαμιμίκου». Και για την ανοιχτή θέση που έχει πάρει υπέρ άλλου υποψηφίου παρότι είναι γραμματέας του κόμματος και πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αλλά και για το γεγονός, όπως έλεγαν κάποιοι, ότι «σηκώνει τηλέφωνα» και σε γαλάζιους στη Λάρισα προκειμένου να στηρίξουν τον υποψήφιο της αρεσκείας του.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Εξάλλου χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινώντας τη μίνι περιοδεία του στο Νομό, από τον Τύρναβο ήπιε έναν σύντομο καφέ με γαλάζια στελέχη. Μαζί του και οι δύο βουλευτές Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, αλλά και ο Γιώργος Βλάχος ο οποίος ακολουθεί τον Β. Μεϊμαράκη στην περιοδεία του και είναι στενός του συνεργάτης.

Στον Τύρναβο τον περίμεναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου Ανδρέας Καλακαλάς, ο πρώην νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, ο Θανάσης Νασίκας, ο Ντίνος Κόκκινος, ο Χρ. Κατσαρός, ο Γιώργος Γκόβαρης, ο Χρ. Τσιτσιρίγκος και άλλα γαλάζια στελέχη από τον Τύρναβο ενώ τον συνόδευαν εκτός από τους δυο βουλευτές ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Βαγγέλης Παπαλέξης, η Ελένη Ξυνοπούλου και Δημήτρης Παπαλέξης.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

23 εκλογικά τμήματα, 37 κάλπες

Τον κατάλογο με τα εκλογικά κέντρα και τμήματα Ελλάδας και εξωτερικού για τις εκλογές ανάδειξης πρόεδρου στο κόμμα στις 22 του μηνός γνωστοποίησε χθες η Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά στον Νομό Λάρισας συνολικά προβλέπεται να λειτουργήσουν 23 εκλογικά τμήματα με 37 κάλπες και αυτά σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος καθορίζονται ως ακολούθως: στην Λάρισα τρία εκλογικά κέντρα και 12 κάλπες και από ένα σε εκλογικό με μία κάλπη σε Γιάννουλη και Κοιλάδα.

Από μία κάλπη και ένα εκλογικό σε Αγιά και Μελοιβία.

Στην Ελασσόνα: στην πόλης της Ελασσόνας ένα εκλογικό με τρείς κάλπες και από μία σε Αντιχάσια, Λιβάδι, Όλυμπο, Ποταμιά, Καλλιθέα και Σαραντάπορο.

Στο Κιλελέρ ένα εκλογικό με δυο κάλπες στην Νίκαια και ένα εκλογικό με δυο κάλπες στον Πλατύκαμπο.

Στα Τέμπη: από ένα εκλογικό και μια κάλπη στον Κάτω Όλυμπο (Πυργετός), στο Συκούριο, το Μακρυχώρι και τα Αμπελάκια.

Στα Φάρσαλα ένα εκλογικό με δυο κάλπες.

Στο Τύρναβο από ένα εκλογικό και μία κάλπη σε Τύρναβο και Αμπελώνα.

Οι διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass