ΕΝΩ ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Παρεμβάσεις σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια

Δημοσίευση: 06 Νοε 2015 0:33

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης πεζοδρόμων της Λάρισας σύμφωνα και με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2015, όπως υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ανάλογες εργασίες, στο πλαίσιο πάντα του ίδιου προγράμματος, για τη βελτίωση πεζοδρομίων θα ξεκινήσουν στην 4η Δημοτική Κοινότητα (συνοικίες Αβέρωφ, Ηπειρώτικα, Ν. Πολιτεία, Ανθούπολη και τμήμα της Τούμπας), ενώ ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες αντίστοιχες εργασίες στην 3η Δημοτική Κοινότητα (συνοικίες Αγ. Γεωργίου, Ν. Σμύρνης, τμήμα της Τούμπας).

Ήδη υπεγράφη και η σύμβαση (περί τις 600.000 ευρώ) που αφορά σε τσιμεντοστρώσεις μικρών οδών σε διάφορες συνοικίες. Αντίθετα σημαντική είναι η καθυστέρηση που καταγράφεται στην υλοποίηση του έργου ασφαλτοστρώσεων κεντρικών οδών, καθυστέρηση που οφείλεται στο «πάγωμα» της οικονομίας μετά τις εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού («capital control») και την αναβολή των δημοπρασιών με τους εργολάβους να τηρούν- εκείνη την περίοδο – στάση αναμονής.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη μετά την επανάληψη του πρώτου, άγονου, διαγωνισμού και μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου οι ασφαλτοστρώσεις θα ξεκινήσουν, εφόσον βεβαίως το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

ΚΡΑΣΠΕΔΑ

Οι συντηρήσεις των πεζοδρόμων έχουν ξεκινήσει από καιρό και θα συνεχισθούν όπως ήδη συμβαίνει με τα κράσπεδα σε συνοικίες της 3ης και 4ης Δημοτικής Κοινότητας ενώ υπεγράφη παράλληλα η σύμβαση (περί τις 600.000 ευρώ) για τις τσιμεντοστρώσεις στις ίδιες Κοινότητες όπως και σε μικρούς δρόμους συνοικιών της 1ης Δημοτικής Κοινότητας (Φιλιππούπολη, Αγ. Θωμάς, Νεάπολη και Ιπποκράτης) και σε συνοικίες της 2ης Δημοτικής Κοινότητας (Κέντρο, Ταμπάκικα).

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Οι περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές, το περασμένο καλοκαίρι «πάγωσαν» τον πρώτο διαγωνισμό για τις ασφαλτοστρώσεις με το έργο (με προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 970.000 ευρώ) να σημειώνει δίμηνη τουλάχιστον καθυστέρηση καθώς το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήθελε τον εργολάβο να εγκαθίσταται στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η σύμβαση ωστόσο, μετά τον δεύτερο διαγωνισμό, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του ελέγχου και η έναρξη του έργου θα εξαρτηθεί πλέον από τις καιρικές συνθήκες.

Το έργο αφορά στη βελτίωση του επικίνδυνου σήμερα οδοστρώματος σε τμήματα οδών όπως μεταξύ άλλων, η Ηρ. Πολυτεχνείου, η Καρδίτσης, η Φαρσάλων, η Παναγούλη, η Ιωαννίνων, η Περιφερειακή Τρικάλων αλλά και κεντρικότερων οδών. Στο ίδιο έργο έχει ενταχθεί επίσης και η οδός Βόλου αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι εργασίες της ΔΕΥΑΛ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Λεζάντα

Από τις εργασίες συντήρησης του πεζοδρόμου της Ασκληπιού

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass