Η ΔΕΥΑ ΑΓΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

«Μεγάλα έργα, απαξιώνονται από μικρούς ανθρώπους»

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2015 0:05

 

Με αφορμή το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού σε παραλιακούς οικισμούς και την ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγιάς, η Δημοτικής Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Αγιάς σε απάντησή της αναφέρει τα εξής:

«Η δημοσίευση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγιάς με αφορμή την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού των παραλιακών οικισμών Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας και Βελίκας, προβλημάτισε τους πάντες ως προς τη σκοπιμότητά της καθώς για μία ακόμη φορά χαρακτήρισε τις πανέμορφες παραλίες μας με άκρως υποτιμητικό λεξιλόγιο.

Δεν θέλουμε καν να επαναλάβουμε τον χαρακτηρισμό τον οποίο προέβαλαν διασύροντας για μία ακόμη φορά τον τόπο μας, το φυσικό μας κάλος, τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, τη ΔΕΥΑ Αγιάς αλλά και την ίδια την υπόστασή τους.

Δεν θα μπούμε σε μία άγονη αντιπαράθεση μέσω εφημερίδων με ανθρώπους που εξυπηρετούν μικροπολιτικές και μικροσυμφέροντα μελετητών. Αλλά βέβαια θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού προχωρά με όλες τις απαραίτητες περιβαντολλογικές αδειοδοτήσεις.

Είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό έργο που έγινε ποτέ στον Δήμο Αγιάς το οποίο θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην περιβαλλοντολογική αναβάθμιση των παραλιών μας. Επιπλέον έχει ήδη δώσει αυτό καθαυτό το έργο θέσεις εργασίας σε δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι θα ήταν άνεργοι, συμβάλλοντας σημαντικά στην τοπική οικονομία. Τα έργα τέτοιου μεγέθους αντί να προβάλλονται και να εξυμνούνται απαξιώνονται από ανθρώπους μικρούς σε μέγεθος και διορατικότητα.

Οι άνθρωποι αυτοί πίστευαν πριν κάμποσα χρόνια ότι όλα αυτά είναι μία μακέτα ενώ μόλις εντάχθηκε το έργο στο ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α. το θεώρησαν ψέμα. Με την κατασκευή του τρέχαν να μαζέψουν υπογραφές από πολίτες της περιοχής μπας και σταματήσουν τη μεγαλύτερη περιβαλλοντολογική επένδυση.

Αυτοί οι ίδιοι που πριν λίγους μήνες έγραφαν πάλι σε άρθρο ότι τα δίκτυα αποχέτευσης θα καταστραφούν με την εφαρμογή του σχεδίου τώρα επανέρχονται με τη συνδρομή πικραμένων μελετητών λέγοντας αερολογίες και θέλοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Εμείς τους απαντάμε με μία ερώτηση:

Οι πόλεις και οι οικισμοί στην Ελλάδα όπως η Λάρισα, οι Σέρρες, η Δράμα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Αγιά, η Μελιβοία που δεν έχουν θάλασσα και τη δυνατότητα να φτιάξουν υποθαλάσσιους αγωγούς για την τελική διάθεση του κατεργασμένου λύματος, είναι χαβούζες;

Ο Αγιόκαμπος, η Σωτηρίτσα, η Βελίκα και όλες οι παραλίες του Δήμου Αγιάς είναι πανέμορφες οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες των παραλιών μας δεν χρειάζεται να ανησυχούν από τέτοια κακόβουλα δημοσιεύματα και βεβαίως να έχουν υπ’ όψιν τους ότι η ΔΕΥΑ Αγιάς λειτουργεί αποτελεσματικά εδώ και πολλά χρόνια δύο Βιολογικούς Καθαρισμούς στην Αγιά και στη Μελιβοία.

Το ίδιο αποτελεσματικοί θα είμαστε και στον Βιολογικό Καθαρισμό των παραλιακών οικισμών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass