ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΝΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ 520 ΚΙΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

«Το πήγαινα σούζα το φορτηγάκι κυρία πρόεδρε…»

*Σε 5 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ένα 44χρονο και έναν 36χρονο - Αφαίρεσαν συνολικά 8 μετασχηματιστές της ΔΕΗ κατά το 2013 στη Λάρισα

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2015 0:23
Ανάμεσα στα 37 τσουβάλια κρεμμυδιών, βρίσκονταν 13 τσουβάλια, με χαλκό σε πλάκες και πηνία, βάρους 935 κιλών, από 8 μετασχηματιστές του ΔΕΔΗΕ Ανάμεσα στα 37 τσουβάλια κρεμμυδιών, βρίσκονταν 13 τσουβάλια, με χαλκό σε πλάκες και πηνία, βάρους 935 κιλών, από 8 μετασχηματιστές του ΔΕΔΗΕ

 

Του Κ. Γκιάστα

- «Μα καλά πώς πήγαινε το ντάτσουν με τόσο βάρος;»

- «Το πήγαινα σούζα κυρία πρόεδρε…»

Κάπως έτσι ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων προσπάθησε να εξηγήσει χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, πώς κατάφερε και οδηγούσε το φορτηγάκι του επί της Ηρώων Πολυτεχνείου φορτωμένο με ένα βουνό από μετασχηματιστές και… κρεμμύδια.

Εν τέλει οι δύο κατηγορούμενοι -44χρονος και 36χρονος- κρίθηκαν ένοχοι για κλοπή μετασχηματιστών και καταδικάστηκαν χωρίς ελαφρυντικά σε 5 χρόνια κάθειρξη για ένα περιστατικό που συνέβη στις αρχές του Νοέμβρη το 2013. Τότε σε μια από τις πολυσύχναστες οδούς της Λάρισας συνελήφθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας καθώς κατά τη διάρκεια σχετικού ελέγχου βρέθηκαν στην καρότσα από το φορτηγάκι, επιμελώς κρυμμένα κάτω από 37 τσουβάλια κρεμμυδιών, 13 τσουβάλια, τα οποία περιείχαν χαλκό σε πλάκες και πηνία, συνολικού βάρους 935 κιλών, από 8 μετασχηματιστές του ΔΕΔΗΕ (μέχρι πρότινος Δ.Ε.Η.) Λάρισας.

Τότε από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες το χρονικό διάστημα από 28-10-2013 έως απογευματινές ώρες της 31-10-2013 αφαίρεσαν μέρος της προαναφερόμενης ποσότητας χαλκού από τέσσερις τουλάχιστον μετασχηματιστές στην ευρύτερη περιοχή του νομού.

Η οικονομική ζημία που υπέστη η Δ.Ε.Η. ανέρχεται στα 30.000 ευρώ, ενώ προκλήθηκαν παρενέργειες στην ομαλή ηλεκτροδότηση του δικτύου της και επισφαλείς καταστάσεις για τους εργαζομένους στα συνεργεία της.

Ο 44χρονος που ήταν ιδιοκτήτης και οδηγός του οχήματος κατά τη διάρκεια της απολογίας του τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Τα κρεμμύδια τα βρήκα σε προσφορά γι' αυτό τα αγόρασα σε τόσο μεγάλη ποσότητα. Τους μετασχηματιστές τους πήρα από 5-6 Βούλγαρους στον Αμπελώνα. Όμως ήταν από βλακεία μου, ήθελα να κερδίσω γρήγορα χρήματα».

Ο 36χρονος από την πλευρά του ισχυρίστηκε πως ανέβηκε στο φορτηγό του 44χρονου με σκοπό να τον αφήσει στην Κατερίνη καθώς ο οδηγός κατευθυνόταν για τη Θεσσαλονίκη όπου και έχει δηλώσει τόπο μόνιμης κατοικίας. Από εκεί ανέφερε πως θα εφοδιαζόταν ένα ανταλλακτικό για το δικό του αυτοκίνητο και θα επέστρεφε στο σπίτι του.

Ο εισαγγελέας της έδρας ρώτησε τον 36χρονο αν έχει καταδικαστεί ξανά στο παρελθόν για κάποια περίπτωση όμως αρχικά το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Μόλις όμως ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε πως θα ελέγξουν το ποινικό του μητρώο άμεσα τότε αυτός απάντησε;

-«Ναι, εντάξει. Αλλά λίγο…»

*«Δηλαδή, πόσο;» τον ξαναρώτησε.

-«Τέσσερα χρόνια…» ολοκλήρωσε ο ένας εκ των δραστών.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή και των δύο για κλοπή καθότι ανέφερε πως είναι πεπεισμένος για την αφαίρεση των μετασχηματιστών από τους κατηγορούμενους.

Εν τέλει κρίθηκαν ένοχοι για την κλοπή των μετασχηματιστών αλλά αθώοι λόγω αμφιβολιών για τα κρεμμύδια συνολικού βάρους 520 κιλών παρά το γεγονός πως οι δράστες δεν διέθεταν όλα τα νόμιμα παραστατικά κατά τη σύλληψή τους ούτε και τα προσκόμισαν στο δικαστήριο χθες. Τόσο το αυτοκίνητο όσο και τα… κρεμμύδια το δικαστήριο αποφάσισε να επιστρέψουν στον ιδιοκτήμονα.

Σε νομότυπη έρευνα το 2013 που ακολούθησε στην οικία του 44χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε χωρίς άδεια. Ωστόσο γι' αυτό ο καταδικασθείς ισχυρίστηκε πως δεν είναι δική του οικία.

Αξίζει να τονιστεί πως ασκήθηκε έφεση η οποία έχει αναστέλλουσα δύναμη, με περιοριστικούς όρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass