Τα 24 …θεϊκά χιλιόμετρα!

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2015 0:19
 Ο νέος δρόμος Καλλιπεύκης – ορίων με την Πιερία με τον φακό της «Ε». Ο νέος δρόμος Καλλιπεύκης – ορίων με την Πιερία με τον φακό της «Ε».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ένα ακόμη σημαντικό έργο που βελτιώνει την τουριστική υποδομή της περιοχής, ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Πρόκειται για τη συντήρηση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Καλλιπεύκης - Πλαταμώνα, μέχρι τα όρια του νομού Πιερίας αρχικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Ο ανακατασκευασμένος δρόμος έχει πλέον τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου οδικού άξονα και εντός των ημερών θα γίνει και η διαγράμμισή του και δίνει μία ακόμη εναλλακτική επιλογή για τη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων. Μια διαδρομή Καλλιπεύκης – Πλαταμώνα μόλις 24 χιλιομέτρων μέσα από ένα ειδυλλιακό τοπίο στον καταπράσινο ανατολικό Κάτω Όλυμπο.

Με την υπογραφή της σύμβασης του έργου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός είχε δηλώσει ότι: «Σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, σε μία περίοδο που οι εθνικοί πόροι είναι λιγοστοί έως μηδενικοί, εμείς με σωστό προγραμματισμό από τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε εξασφαλίσει και δημοπρατήσει έργα τα οποία είναι χρήσιμα στην τοπική κοινωνία, στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, στη διακίνηση των εμπορευμάτων, αλλά και στους ανθρώπους που ζουν σε χωριά σε μεγάλο υψόμετρο.

Το έργο ήταν αίτημα πολλών ετών. Είναι ένας δρόμος που ενώνει τις δύο περιφέρειες, αποτελεί εναλλακτική διαδρομή όταν αυτό απαιτείται και αυτή τη στιγμή είναι επικίνδυνος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μήκος έξι χιλιομέτρων έγιναν τα απαιτούμενα τεχνικά έργα, η ασφαλτόστρωση και η σήμανση ούτως ώστε να γίνει ασφαλής.

Ο φακός της «Ε» βρέθηκε στον δρόμο όπου οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Πρόκειται πλέον για ένα ασφαλή δρόμο με φάρδος πάνω από 7 μέτρα. Ο ασφαλτοτάπητας κυκλοφορίας θα έχει διαγράμμιση με αντανακλαστικό υλικό υψηλής οπισθανάκλασης σε όλο του το μήκος.

Πέρα από τη μοναδική διαδρομή που αγγίζει σε υψόμετρο τα 1.100 μέτρα από τη θάλασσα στις καταπράσινες πλαγιές του Κάτω Ολύμπου ο επισκέπτης από τα παράλια του Πλαταμώνα και της Πιερίας γενικότερα μπορεί να φτάσει με ασφάλεια μέρα και νύχτα στην πανέμορφη Καλλιπεύκη. Μπορεί επίσης σε απόσταση μόλις 500 μέτρων να απολαύσει το μοναδικό τοπίο της δασικής περιοχής «Πατωμένη».

Εμφανώς ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση των εργασιών ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αναμένεται να επισκεφθεί, ίσως και σήμερα, και να δει από κοντά την ολοκλήρωση του δρόμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass