ΕΠΕΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

Άνοιξε ο δρόμος… για την οδό Καράγιωργα

* Κων. Αγοραστός: «Το έργο θα ολοκληρωθεί» - Απ. Καλογιάννης: «Πρόκειται για μια θετικότατη εξέλιξη» - Ο Δήμος Λαρισαίων, θα καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 580.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες ρυμοτομούμενων εκτάσεων

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2015 0:20
«Μπάζα» στη σημερινή κατάληξη της οδού Καράγιωργα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Η χθεσινή εξέλιξη θα σημάνει την ολοκλήρωση του δρόμου «Μπάζα» στη σημερινή κατάληξη της οδού Καράγιωργα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Η χθεσινή εξέλιξη θα σημάνει την ολοκλήρωση του δρόμου

 

 

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της οδού Σάκη Καράγιωργα, βρίσκονται πλέον Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων μετά και τη χθεσινή σύσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας, ο τελευταίος συμπολίτης εκ των ιδιοκτητών εκτάσεων στην περιοχή, συμφώνησε να λάβει τη σχετική αποζημίωση υπογράφοντας τη σχετική αίτηση.

Ανοίγοντας έτσι τον δρόμο να ολοκληρωθεί το έργο και ο νέος περιφερειακός δακτύλιος να «κουμπώσει» τον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης (μέσω της Α. Παπανδρέου) με την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τον φωτεινό σηματοδότη της Σωκράτους.

Ένα έργο που πέρασε από «σαράντα κύματα» και απειλούνταν να καταλήξει σε «αδιέξοδο», ένα έργο που ουσιαστικά είχε «παγώσει» εδώ και ένα χρόνο περίπου μετά το αδιέξοδο στις συζητήσεις για τις απαλλοτριώσεις για μια απόσταση λίγο μεγαλύτερη των 100 μέτρων, όσο δηλαδή χρειάζεται για να συνδεθεί η σύγχρονη περιφερειακή οδός Σ. Καράγιωργα με την παλιά εθνική οδό, στο ύψος της συνοικίας της Νέας Σμύρνης η οποία θα αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά.

Με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, σχολιάζοντας τη χθεσινή εξέλιξη στην «Ε», να διαβεβαιώνει πως «το έργο θα ολοκληρωθεί» σε μερικούς μήνες από σήμερα και αφού διευθετηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες και, τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη να τονίζει στην «Ε» πως «πρόκειται για μια θετικότατη εξέλιξη».

Στο παρά πέντε της εκπνοής της σχετικής προθεσμίας, στο γραφείο του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού, του διευθυντή της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κων. Μέγα, της προϊσταμένης Εργων της Περιφέρειας Σταυρούλας Καρρά, του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδη, ο τελευταίος συμπολίτης – ιδιοκτήτης ρυμοτομούμενης έκτασης παρουσία επίσης της δικηγόρου του, χθες το μεσημέρι υπέγραψε τη σχετική αίτηση διατηρώντας έτσι το καθεστώς της απαλλοτρίωσης και την ισχύ της Πράξης Αναλογισμού και Αποζημιώσεων.

Έτσι μετά από συζητήσεις και συσκέψεις με τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες ρυμοτομούμενων εκτάσεων, από τον Οκτώβριο του 2014, Περιφέρεια και Δήμος πέτυχαν χθες μετά από συνεργασία, την επίλυση του προβλήματος και κατ’ επέκταση την ολοκλήρωση του έργου. Πλέον, ο Δήμος Λαρισαίων, ως επισπεύδων, ως ενδιαφερόμενος να ολοκληρωθεί το έργο θα καλύψει τις υποχρεώσεις όλων, καταβάλλοντας περί τις 580.000 ευρώ σε 3 ή 4 Λαρισαίους – ιδιοκτήτες ρυμοτομούμενων εκτάσεων.

Υπενθυμίζεται πως η εξέλιξη του έργου είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, τον περασμένο Ιούλιο, το οποίο με ομόφωνη απόφασή του εξουσιοδότησε τη δημοτική αρχή για συνέχιση των επαφών με τους εμπλεκόμενους πολίτες. Με τη δημοτική αρχή να προτάσσει την ανάγκη της ολοκλήρωσης του έργου προς όφελος της πόλης παρά την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, που ξεπερνά το μισό εκατ. ευρώ που θα καταβληθούν ως αποζημιώσεις.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά τη χθεσινή συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου, ο κ. Αγοραστός σημείωσε προς την «Ε» ότι «πλέον ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί έργο. Έχουμε λάβει όλες τις υπεύθυνες δηλώσεις που αφορούν στην παράταση της Πράξης Απαλλοτρίωσης και μετά τις σχετικές αποφάσεις μεταξύ των οποίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προχωρήσει στη συνέχιση του έργου» που σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων, με τη διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων, ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία σε μερικούς μήνες, «περίοδος» όπως συμπληρώνει ο κ. Αγοραστός «στην οποία περιλαμβάνεται και η κατασκευή κυκλικού κόμβου» στην κατάληξη της Σ. Καράγιωργα επί της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας - Θεσσαλονίκης.

Με τον κ. Καλογιάννη να τονίζει στην «Ε» πως «μετά από συζητήσεις από την αρχή της χρονιάς και σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σήμερα - με τη σύμφωνη γνώμη των οικοπεδούχων – ολοκληρώσαμε τη διαδικασία που αφορά στη συνέχιση του έργου της οδού Σ. Καράγιωργα.

Θέμα που θα έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου ο Δήμος Λαρισαίων να ολοκληρώσει την Πράξη Αναλογισμού και Αποζημιώσεων και ο εργολάβος με τη σειρά του, να ολοκληρώσει το έργο. Πρόκειται αναμφίβολα για μια θετικότατη εξέλιξη καθώς αφορά σε ένα ακόμη τμήμα του εξωτερικού δακτυλίου της πόλης και θα αποσυμφορήσει τη συνοικία της Νέας Σμύρνης που σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα» καταλήγει ο κ. Καλογιάννης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass