ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Επίδομα …πτωχοκομείου η σύνταξη!

* Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2015 0:33

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε δημόσια συνέντευξη Τύπου, σπάζοντας τα καθιερωμένα προχώρησε χθες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας δίνοντας απαντήσεις σε εργαζόμενους και συνταξιούχους για τα όσα πρόκειται να συμβούν στο ασφαλιστικό με το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει περικοπές και αλλαγές στα όρια της συνταξιοδότησης.

Η ανοιχτή συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία σε χώρο που είχε διαμορφωθεί ειδικά με καθίσματα και ασύρματα μικρόφωνα.

Τα μέλη της Διοίκησης κάλεσαν εργαζόμενους και συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 12ης Νοεμβρίου και μιλώντας εκ μέρους του Δ.Σ ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Τάσος Τσιαπλές έκανε λόγο για μια κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος.

«Κυβέρνηση, Ε.Ε. και μεγάλο κεφάλαιο, είπε, προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα, να κατεδαφίσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης!

Η κυβέρνηση, έρχεται να τελειώσει τη βρόμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας νέα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα, δήθεν απαραίτητα για τη σωτηρία του ασφαλιστικού.

Κανένας εργάτης, κανένας νέος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα διαχρονικά ψέματα που αξιοποιεί και η νέα κυβέρνηση για δικαιότερο δήθεν ασφαλιστικό σύστημα.

Στόχος της, είναι να απαλλάξει το κράτος και τους μεγαλοεπιχειρηματίες από το κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους.

Πριν λίγες ημέρες ψήφισε το πρώτο πολυνομοσχέδιο για την υλοποίηση του 3ου μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβριο, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Κατ’ εντολή των μεγαλοεπιχειρηματιών, μετατρέπει την Κοινωνική Ασφάλιση από σύστημα καθολικό, αναδιανεμητικό σε σύστημα απλής ασφάλισης, που θα δίνει συντάξεις επιδόματα φτώχειας πτωχοκομείου σε όσους τα καταφέρουν.

Αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους και είναι ένα ζήτημα πόσοι θα βγαίνουν στα 67 με την ανεργία που υπάρχει, τη μερική απασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία!

Καταδικάζει σε δουλειά μέχρι τον τάφο τα Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Από το 2021 τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση θα καθορίζονται και με βάση το προσδόκιμο ζωής, σήμερα στην Ε.Ε. έχει καθορισθεί για τα 71 χρόνια.

Στην προκρούστεια κλίνη μπαίνουν ακόμα και οι συντάξεις αναπηρίας.

Με το νέο μοντέλο των προκαθορισμένων εισφορών θα ξέρεις μόνο τι πληρώνεις, αλλά θα παίρνεις παροχές ψίχουλα για σύνταξη, υγεία και πρόνοια. Αυτό είναι το νέο σύστημα των ατομικών μερίδων με υπολογισμό όλου του εργασιακού βίου σε σύνδεση και με το προσδόκιμο όριο ζωής.

Η τελική σύνταξη μετατρέπεται σε προνοιακό βοήθημα. Για αυτό η επιτροπή «σοφών» προτείνει να επιτρέπεται η «ελαστική συνταξιοδότηση», δηλ. να εξαναγκάζεται ο ασφαλισμένος, να δουλεύει ως τα βαθιά γεράματα για να συμπληρώσει τη σύνταξη-«επίδομα πτωχοκομείου».

Ο ενιαίος τρόπος υπολογισμού κύριας και επικουρικής σύνταξης για παλιούς και νέους ασφαλισμένους σημαίνει μειωμένες συντάξεις και παροχές για όλους.

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!

Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες.

Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Δεν μας τα χάρισε κανείς!

Κανένας να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της βρόμικης κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν τα μέτρα θα αποδώσουν «δικαιοσύνη και ισότητα».

Κανένας να μην ξεγελαστεί από την επιχείρηση διαχωρισμού των εργαζόμενων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι πάγια τακτική τους για να περνούν τα μέτρα!

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη 500-600 ευρώ τον μήνα και έρχονται νέες μειώσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνεχώς υποβιβάζονται, τα νοσοκομεία, τα Κ.Υ, το ΠΕΔΥ, καταρρέουν»!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τελειώνοντας την εισήγησή του ο πρόεδρος του ΕΚΛ απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να αγωνιστούν για την καθιέρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κατέληξε…

«Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, τα νέα ζευγάρια, να συνδυάσουμε τον αγώνα για τις ΣΣΕ, για πλήρη και σταθερή εργασία, για να βρουν δουλειά οι άνεργοι, για να σταματήσει η ανασφάλιστη εργασία, με τον αγώνα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με δωρεάν παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, για σύγχρονες κατοικίες στα νέα ζευγάρια καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Απέναντι στην βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε και εργοδοσίας εμείς οι εργαζόμενοι, μόνο μια διέξοδο και ελπίδα έχουμε.

Να ξεσηκωθούμε οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας, για να μείνουν οι νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές στα χαρτιά!

Να μην περάσει ως αναγκαίο κακό η ζωή με τα ψίχουλα. Να μην περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους ασφαλισμένους.

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν την ευθύνη τους, μέσα από τα Δ.Σ., τις ΓΣ να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα. Να μην μείνει εργαζόμενος, νέος, συνταξιούχος πού δεν θα μάθει για τον σχεδιασμό διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, πού δεν θα πάρει την ευθύνη του»…

Αμέσως μετά τα μέλη τις διοίκησης απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass