ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ

Φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του μνημονίου!

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015 0:21

 

Την παραίτησή της από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η πρώην βουλευτής Λάρισας του κόμματος Ηρώ Διώτη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης της Οργάνωσης Μελών πόλης.

Παίρνοντας τον λόγο στην έναρξη της διαδικασίας, η Ηρώ Διώτη, έντονα συναισθηματικά φορτισμένη, τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη στιγμή προσωπικά, αλλά αισθάνομαι ότι μετά από 10 χρόνια έχει κλείσει ένας κύκλος και παραιτούμαι από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχα διαφοροποιηθεί από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας της κυβέρνησης, περίμενα όμως ότι πριν από τις εκλογές θα γινόταν συνέδριο του κόμματος. Πολιτικά, εκτιμώ ότι αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να υλοποιηθεί και θα αποτύχει.

Εντείνει την ύφεση και δεν μπορεί να τη διαχειριστεί η Αριστερά.

Όλο το προηγούμενο διάστημα κράτησα μια απόσταση και μια διακριτική στάση, θεωρώντας ότι η κατάλληλη στιγμή για να παραιτηθώ, είναι με αυτόν τον τρόπο, ενώπιών σας. Βέβαια, η Αριστερά είναι ένας διαρκής αγώνας και σε αυτόν τον αγώνα οι δρόμοι μας μπορεί να συναντηθούν ξανά», κατέληξε η πρώην βουλευτής, αποχωρώντας και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ

Στην εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ που ανάπτυξε στη συνέχεια ο συντονιστής γραμματέας Πέτρος Παπαγεωργίου, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «με το εκλογικό αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου οι πολίτες εμπιστεύτηκαν και πάλι την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας την ειλικρινή της προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις που μπορεί να απέφεραν μια δύσκολη συμφωνία, αλλά υπάρχουν περιθώρια εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής και ανάπτυξης.

Αίτημα της κοινωνίας είναι έτσι κι αλλιώς να επιδείξει η κυβέρνηση τη μέγιστη δυνατή κοινωνική της μέριμνα, εστιάζοντας καταρχήν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα λύσει το ζήτημα των «κόκκινων δανείων».

Επισημάνθηκε επίσης ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα προκάλεσε ρήγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η κυβέρνηση έγινε το όχημα αμφισβήτησης των πολιτικών λιτότητας. Σημάδια αυτού του ρήγματος είδαμε ήδη τόσο στην Πορτογαλία όσο και στη Μεγάλη Βρετανία και ακολουθούν εξελίξεις στην Ισπανία και την Ιρλανδία.

Σε σχέση με το κόμμα η Νομαρχιακή τονίζει ότι πρέπει να τηρήσει τις αποστάσεις από το κράτος – κυβέρνηση και να καταστεί η άγρυπνη αριστερή συνείδησή του.

Η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γίνει σε νέα φάση μετά το επικείμενο συνέδριο και να καταστεί ένα πραγματικό κόμμα των μελών και όχι των συνιστωσών και των τάσεων.

Εκείνο που επισημάνθηκε χαρακτηριστικά είναι ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει μαζική μεταπήδηση στελεχών του κόμματος στο κράτος, κάτι που θα αφορά και σε τοπικό επίπεδο, ενώ απαιτείται η αναβάθμισή του μέσα στην κοινωνία.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στη χθεσινή συνέλευση που σε κάθε περίπτωση δεν χαρακτηριζόταν από κάποιο πανηγυρικό, μετεκλογικό κλίμα, παρέστη και ο έτερος πρώην βουλευτής Λάρισας, Δημήτρης Γελαλής, ο οποίος αναμενόταν να πάρει τον λόγο ζητώντας εξηγήσεις, όπως μας είπε, για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass