Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Νικόλαος στα Βούναινα

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2015 18:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:02

Παρουσία δύο μητροπολιτών τιμήθηκε στα Βούναινα η μνήμη «του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Νικολάου, του εν Βουναίνοις μαρτυρήσαντος και τελειωθέντος, στο ομώνυμο του ιερό προσκύνημα στο χωριό Βούναινα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση την παραμονή της εορτής, Παρασκευή το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον θαυμάσιο Ιερό Ναό του Αγίου, όπου σώζεται και ο χαριτόβρυτος τάφος του. Στον εσπερινό  χοροστάτησε εν μέσω των τοπικών αρχόντων και των πολυπληθών προσκυνητών, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Ο επιχώριος μητροπολίτης ευχαρίστησε τον ιεράρχη της Λάρισας και τους ευλαβείς προσκυνητές για την παρουσία τους και την συμπροσευχή τους. Στο κήρυγμά του, ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, αφού ευχαρίστησε τον νέο μητροπολίτη, που τον χαρακτήρισε άνθρωπο της αγάπης και της διαρκούς προσφοράς, αναφέρθηκε στην ζωή, την δράση, την μαρτυρία και την δυνατή ομολογία του Μεγάλου Αθληφόρου Αγίου Νικολάου, του Νέου, που ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού, δεν λύγισε στις απειλές των διωκτών και δίδοντας το καλό παράδειγμα και στους συστρατιώτες του, από την υψηλή θέση του στρατηγού αξιωματούχου του Τυρνάβου,  ομολόγησε στα Βούναινα, πρώτος το όνομα του Κυρίου και υπέστη φρικτό και συγκλονιστικό μαρτύριο υπέρ Αυτού! Προσφέρεται δε και σήμερα, τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ως μέγας πρόμαχος και πρεσβευτής των πιστών ανθρώπων, που με την ασπίδα του την πνευματική, τους διαφυλάττει από κάθε κίνδυνο και τους θεραπεύει από κάθε ασθένεια ψυχική ή σωματική.

Στον εορτασμό παρέστηκαν οι βουλευτές κ. κ. Μ. Χαρακόπουλςο και Χρ. Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος και άλλοι επίσημοι.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass