ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ

Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2015 20:36

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου διοργανώνουν η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ.

Ειδικότερα το σχετικό κάλεσμα αφορά στις εξής εκδηλώσεις:

Την Κυριακή 25 Οκτώβρη, στις 10:30 στην πλ. Δήμητρας Τσάτσου (Δαβάκη και Κατσίγρα γωνία - Νεάπολη) στον ιστορικό περίπατο στο Μεζούρλο, τόπο εκτελέσεων.

Την Παρασκευή 30 Οκτώβρη, στις 19:00, στο 4ο Δημοτικό, στην βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «το ΚΚΕ στον Ιταλοελληνικό πόλεμο», με ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 31 Οκτώβρη, στις 20:00, στην Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων σε Συναυλία – Εκδήλωση με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Όπως μεταξύ άλλων τονίζεται, «το ΚΚΕ μπήκε μπροστά, με όλα τα μέλη του και τα στελέχη του, με σκοπό να οργανωθεί ο αγώνας του λαού μας από τα μπουντρούμια απέναντι στον Ιταλό και το Γερμανό κατακτητή. Έγινε η ψυχή του ελληνικού λαού, ο κύριος αιμοδότης και οργανωτής του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, των οργανώσεων που έφτιαξε ο λαός μας για να λευτερωθεί.

Στο ΕΑΜ οργανώθηκε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, πάνω από το 70%. Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ λευτέρωσαν την Ελλάδα. Έσωσαν το λαό μας από την πείνα, την εξαθλίωση. Κατάφεραν να μην σταλεί ούτε ένας έλληνας εργάτης στα Ναζιστικά Εργοστάσια στην Γερμανία.

Η ιστορία του λαού μας διδάσκει. Μάθε την αλήθεια. Να γίνει όπλο μας για το σήμερα. Μη σκύβεις το κεφάλι. Μη τσιμπάς στις λογικές που λένε «τίποτα δεν αλλάζει», «ότι και να κάνουμε δεν έχει νόημα, οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα», «τα ‘χουν αποφασίσει οι μεγάλοι και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα»… Μη ανέχεσαι υπομονετικά όλα αυτά που περνάς εσύ και η οικογένειά σου».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass