ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΧΑΛΚΗΣ

Εκδρομή στην Παναγία Σουμελά

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2015 8:12

 

Ημερήσια εκδρομή στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη ο Σύλλογος Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ. Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι ηλικιωμένοι χάρηκαν στο ακέραιο την εκδρομή τους.

Η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη Νεράιδα Κοζάνης, όπου απόλαυσαν τον πρωινό τους καφέ με θέα τη θαυμαστή γέφυρα των Σερβίων και την τεχνητή λίμνη του ποταμού Αλιάκμονα στο Πολύφυτο. Η δεύτερη στάση τους ήταν στο μοναστήρι της Ανάληψης. Εκεί δέχτηκαν τη φιλοξενία των γυναικών – μοναχών και τη ξενάγησή τους στους θαυμάσια διακοσμημένους από τις ίδιες χώρους του μοναστηριού.

Επόμενος σταθμός ήταν η μονή της Παναγίας Σουμελά, όπου τέλεσαν αρτοκλασία, προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας της ιεράς μονής Παναγίας Σουμελά του Πόντου, το χειρόγραφο Ευαγγέλιο του Οσίου Χριστοφόρου και τον Ιερό Σταυρό – δώρο στη Μονή – αυτοκράτορα της Τραπεζούντας Μανουήλ Γ΄ Κομνηνού και στη συνέχεια ενημερώθηκαν για την ιστορία της Ιεράς Μονής.

Περνώντας από τη Νάουσα ενημερώθηκαν για τον τόπο θυσίας των 13 Ναουσαίων γυναικών του 1822, όπου σαν άλλες Σουλιώτισσες, προτίμησαν τον ηρωικό θάνατο από τη σκλαβιά και την ατίμωση. Το μεσημέρι γευμάτισαν στη μαγευτική τοποθεσία του Αγίου Νικολάου Νάουσας, θαύμασαν τα γάργαρα νερά της Αραπίτσας, διασκέδασαν, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και πήραν το δρόμο της επιστροφής πλούσιοι σε γνώσεις και εμπειρίες, γοητευμένοι από τις ελληνικές φυσικές ομορφιές, αλλά και ευχαριστημένοι από τη χαρούμενη και εύθυμη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να απαλλαγούν για λίγο από τις έγνοιες της καθημερινότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass