Π. ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ-Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΠΟΤΑΜΙ: Μονόδρομος για την Ελλάδα η Ευρώπη

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2015 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:56

 

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

«Το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή πορεία της είναι μονόδρομος. Εάν βρεθούμε εκτός θα απομονωθούμε».

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψαν χθες ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού Κ. Μπαργιώτας και ο επικεφαλής του γραφείου τεκμηρίωσης του προέδρου του κόμματος, ιστορικός Παν. Πασπαλιάρης, παρουσία και του συντονιστή Λάρισα του κόμματος Ντίνου Πλίτση.

Τα δυο στελέχη του Ποταμιού συμμετείχαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες στη Λάρισα το κόμμα, στο πλαίσιο ανάλογων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα, με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης» που γιορτάζεται στις 9 Μαΐου.

Όπως επισήμαναν μεταξύ άλλων η λογική του «δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι κακοί ξένοι για όσα πάθαμε» καταρρίφθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ οπότε και παραδέχθηκε δημοσίως το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στην Ελλάδα για τη σημερινή της κατάσταση.

Όπως τόνισε ο κ. Πασπαλιάρης εάν η χώρα επέστρεφε στη δραχμή θα υπέφερε για δύο χρόνια και παράλληλα δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιατί δεν υπάρχει παραγωγική βάση ώστε να στηριχτεί, λόγω των συνεχών υποτιμήσεων. «Δεν υπάρχει κανείς πέραν της Ευρώπης να μας στηρίξει, ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα και εφόσον μείνουμε εκτός θα απομονωθούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι η «Τουρκοελλάδα»-όρος που είχε υιοθετήσει ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης- είναι αυτή που αντιμάχεται την Ευρωπαϊκή Ελλάδα. Έχουμε «αγάδες», «μπέηδες» και «πασάδες» που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον τους και έτσι προτιμούν να μένουμε στις παρυφές της Ευρώπης για να κάνουν τα δικά τους, σχολίασε με έμφαση. Όταν ένας υπουργός καταργεί την «Διαύγεια» και λέει ότι θα την εγγυάται ο ίδιος, τότε ξεφεύγει από υπουργός και γίνεται «πασάς» παρατήρησε ο κ. Πασπαλιάρης.

Εξαπέλυσε δε οξεία επίθεση και κατά της σημερινής Κυβέρνησης και των πρακτικών που ακολουθεί εξακολουθώντας να τρέφει το πελατειακό κράτος και τον διορισμό «δικών της παιδιών» σε διάφορες θέσεις δημιουργώντας νέο δίκτυο «πελατοκρατίας». «Αυτοί που κάνουν ό,τι έκαναν και κοτζαμπάσηδες έχουν ξεγελαστεί αν πιστεύουν ότι είναι αριστεροί» δήλωσε.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι η ιδέα για την «Ενωμένη Ευρώπη» είναι κατ’ εξοχήν ελληνική και ανήκει στον Ιωάννη Καποδίστρια, και αυτοί που δεν θέλουν να ενωθεί η Ευρώπη είναι οι εθνικιστές και αυτοί που έχουν ντόπια συμφέροντα.

Να παλέψουμε στην πλευρά της Ευρωπαϊκής Ελλάδας γιατί αυτό είναι το δίκαιο και το λογικό υποστήριξε ο κ. Πασπαλιάρης. Ο Λαρισαίος βουλευτής Κ. Μπαργιώτας, από την πλευρά του, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα εκτίμησε ότι τελικά θα επέλθει συμφωνία με τους δανειστές, καθώς έχουν ανοίξει όλα τα θέματα, και οι «κόκκινες γραμμές» της Κυβέρνησης έχουν... ελαστικοποιηθεί αρκετά.

Αυτό που θεώρησε ως ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στην παρούσα φάση κλείνει ένας 5ετής κύκλος οπότε όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν πριν αναλάβουν τα ηνία της χώρας έδιναν υποσχέσεις που δεν μπορούσαν να τηρήσουν κάτι που αντελήθφη και η σημερινή κυβέρνηση για να καταλήξει εκεί που κατέληξαν και οι προηγούμενες πριν από αυτή.

«Δεν υπάρχει μέλλον εκτός Ε.Ε. η Ευρώπη για την Ελλάδα είναι μονόδρομος» επισήμανε ο Λαρισαίος βουλευτής. Αν δε λύσουμε τα προβλήματα της χώρας με μεταρρυθμίσεις αν η οικονομία δεν γίνει παραγωγική, αν δεν γίνουμε μία «κανονική χώρα», δεν νομίζω ότι έχουμε μέλλον και μπορούμε να συμμετέχουμε ισότιμα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Επίσης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος ή εκλογών ο κ. Μπαργιώτας, παρατήρησε ότι μία κυβέρνηση με τόσο πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή δεν έχει κανέναν λόγο να πάει στις κάλπες είτε για εκλογές, είτε για δημοψήφισμα, διότι, εν τέλει, αν γίνει δημοψήφισμα, όπως και να τεθούν τα ερωτήματα σε ένα θα καταλήγουν: «ναι ή όχι στο ευρώ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass