ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΟΚΟΥΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

Έδωσαν ραντεβού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2015 0:55

Στο κάλεσμα των μελών ομάδας κοινωνικού δικτύου «Να σταματήσουν οι σιδεριές έκτρωμα στο Φρούριο, δίπλα στα αρχαία» ανταποκρίθηκαν χθες το απόγευμα Λαρισαίοι, εκπρόσωποι της ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ενημερωθούν για το έργο της ανάπλασης στον λόφο του Φρουρίου.

Σημείο συνάντησης ήταν η πλατεία Αρ. Λαμπρούλη και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στον διάδρομο που σχηματίζουν οι σιδηροδοκοί προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία τους αλλά και την αντίθεσή τους στο έργο της «Βιοκλιματικής Ανάπλασης».

Στη συγκέντρωση ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού έδωσε το «παρών» ο περιφερειακός σύμβουλος Αποστόλης Μπέμπης ο οποίος υποστήριξε ότι «η Περιφέρεια ακούει τις αντιδράσεις των πολιτών σε σχέση με την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης του Φρουρίου. Συμμεριζόμαστε την αγωνία των κατοίκων της πόλης για ένα βιοκλιματικό έργο το οποίο θα πρέπει να ενταχθεί στον ιστό της πόλης χωρίς να προσβάλλει την αισθητική, τη θρησκευτική ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά» για να συμπληρώσει ότι είναι «ένα έργο βιοκλιματικό το οποίο θα είναι αποδεκτό από τους πολίτες, θα βελτιώσει το κλίμα της περιοχής και θα βοηθήσει να αλλάξει το κλίμα της πόλης. Ας κάνουμε υπομονή να ολοκληρωθεί το έργο και μετά να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας». Παράλληλα, ο κ. Μπέμπης δήλωσε ότι εκπρόσωπος της Περιφέρειας πρόκειται να παραστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων. Ο Δημήτρης Γεωργάκης εκπροσωπώντας την παράταξη «Λάρισα Νέα Αρχή» σε δηλώσεις του υπογράμμισε την αντίθεσή του με την εξέλιξη του έργου «είμαστε ενάντια σε αυτή την αντιαισθητική κατασκευή. Δεν μας είχε ενημερώσει κανείς για αυτή την εξέλιξη του έργου θα τοποθετηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη αφού ακούσουμε όλους τους φορείς».

Τον προβληματισμό του για το έργο εξέφρασε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη» Έκτορας Νασιώκας αναμένοντας όπως είπε το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ τόνισε ότι «όποιος βιάζεται και υποστηρίζει ότι πρέπει να ξηλωθούν θα έλεγα ότι πρέπει να περιμένει».

Την πλήρη αντίθεσή του με την εξέλιξη του έργου εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα» Ντίνος Διαμάντος, ενώ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκε και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Λαρισαίων γιατί θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η Λάρισα φημίζεται για το Φρούριο και για τον Άγιο Αχίλλιο οι σιδεριές θα χαλάσουν την αισθητική του χώρου». Παράλληλα, ο πατήρ Παναγιώτης Αποστολόπουλος εκπρόσωπος του μητροπολίτη πρόσθεσε ότι στη διαμαρτυρία συμπαρίστανται το εκκλησιαστικό συμβούλιο, η ερανική επιτροπή, τα μέλη του φιλοπτώχου του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου.

Τέλος, σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της ομάδας του facebook Κυριάκος Μεσσήνης τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τους Λαρισαίους για το έργο στο Φρούριο. Να έρθουν εδώ να δούνε τις σιδεριές και να διαμορφώσουν την άποψή τους. Καλέσαμε τους αρμόδιους να ακούσουν τις αντιδράσεις των Λαρισαίων. Είναι ένα έργο το οποίο έχει ήδη προβλήματα νομιμότητας σε κομμάτια του. Θετικό είναι το γεγονός ότι την επόμενη Τρίτη υπάρχει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα» ενώ πρόσθεσε ότι «είμαστε σε ένα δρόμο διορθώσεων ή ξηλώματος».

Ανακοίνωση για το έργο ανάπλασης στον λόφο του Φρουρίου εξέδωσε και η δημοτική παράταξη «Πράσινη Πόλη» οι οποίοι μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «στην προκειμένη περίπτωση, των σιδηρών κατασκευών, δεν υπήρχαν τεχνικές προδιαγραφές και στατική μελέτη, παρά μόνο ηλεκτρονικά σκίτσα. Έτσι έχοντας μια …μη δημιουργική ασάφεια, ο εργολάβος καλείται να προτείνει τρόπο κατασκευής και σίγουρα προτείνει μελέτη βαριάς και εύκολης τυποποιημένης κατασκευής. Η τεχνική υπηρεσία σίγουρα γνώριζε ότι η ελαφριά σιδηροκατασκευή των σκίτσων δεν ήταν επαρκής, γι’ αυτό άλλωστε φρόντισε να υπολογίσει στον προϋπολογισμό σαράντα τόνους σιδηροδοκούς».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass