ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΘ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πυλώνες για τον Δήμο Κιλελέρ οικονομικά και υποδομές

* Παρουσιάστηκε ο ετήσιος απολογισμός

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2015 0:38

 

Μείωση των δανείων και των υποχρεώσεων προς τρίτους και αύξηση της οικονομικής δυναμικής του Δήμου Κιλελέρ, σε συνδυασμό με δεκάδες παρεμβάσεις και υλοποιήσεις έργων σε υποδομές σε όλους τους τομείς, είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία που συνθέτουν την πορεία της δημοτικής αρχής του Δήμου Κιλελέρ κλείνοντας ένας χρόνο δράσης, σύμφωνα με όσα παρουσίασε χθες στο απολογισμό του έργου της ο δήμαρχος κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος.

Αναλυτικότερα στον ετήσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής του Δήμου Κιλελέρ, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, ο κ. Νασιακόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έχουν επιτευχθεί, προτάσσοντας τα οικονομικά του δήμου και τις υποδομές του, εκτιμώντας ότι μπήκαν στέρεες βάσεις ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος επισήμανε: ότι αυξήθηκε η οικονομική δυναμική του δήμου κατά 1 εκατ. 17.000 ευρώ, μειώθηκαν οι υποχρεώσεις του δήμου κατά 294.228 ευρώ, και οι μη τιμολογηθείσες υποχρεώσεις του κατά 428.000 ευρώ.

Παρουσίασε δεκαοκτώ έργα, μεταξύ αυτών και βασικά ύδρευσης, που υλοποιήθηκαν σε δημοτικές κοινότητες, καθώς κι άλλα που βρίσκονται σε εξέλιξη, χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ και LEADER, όπως την αξιοποίηση γεωτρήσεων ύδρευσης στη Μέλισσα και στο Αρμένιο, τη δημιουργία Γυμνασίου- Λυκείου στον Πλατύκαμπο, την κατασκευή και εξοπλισμό εκθετηρίου στο Νέο Περιβόλι, τη δημιουργία ιατρείου στη Νίκαια και πάρκου στην Καλλιθέα και τέλος την ολοκλήρωση του νηπιαγωγείου και της δημοτικής βιβλιοθήκης στη Νίκαια.

Επισήμανε δε ότι αποτελεί προτεραιότητα η ολοκλήρωση έργων ύδρευσης, αποχέτευσης σε όλο το δήμο, η δημιουργία πράσινων σημείων απορριμμάτων, η αγροτική οδοποιία κ.ά.

Συνέχισε με τα έργα λέγοντας για εβδομήντα παρεμβάσεις που έγιναν σε μικροέργα στον δήμο καθώς και 50 συντηρήσεις κτιρίων, ενώ δημοπρατήθηκαν το 2015 η αντικατάσταση της παλιάς γέφυρας Νίκαιας με πεζογέφυρα, η σύνδεση αγωγού Πλατυκάμπου με υδραγωγείο και η γέφυρα στην οδό Πηλίου στη Νίκαια, συνολικού κόστους όλων 970.000 ευρώ.

Ο κ. Νασιακόπουλος τόνισε δε, πως: «Αναλάβαμε τον Δήμο Κιλελέρ σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο.

Οι πρώτες ενέργειες της δημοτικής αρχής ήταν: Απογραφή όλων των οικονομικών στοιχείων του δήμου, μετά την απογραφή και τον έλεγχο από ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές, είχαμε ξεκάθαρη εικόνα του δήμου και των νομικών προσώπων. Τα οικονομικά του δήμου ήταν γενικά σε καλή κατάσταση.

Προβλήματα προέκυψαν με τα οικονομικά του πολιτιστικού οργανισμού (άμεσες ενέργειες και προσφυγή στη δικαιοσύνη) τη ΔΕΥΑΚ και τις σχολικές επιτροπές.

Διεκδικήσαμε τα νόμιμα δικαιώματά μας και καταφέραμε να εισπράξουμε από το υπουργείο Εσωτερικών τα χρήματα από τα ληξιπρόθεσμα (περίπου 2.200.00 ευρώ) τα οποία, αν δεν λειτουργούσαμε έγκυρα και αποτελεσματικά, θα είχαν χαθεί. Ο δήμος πήρε μια βαθιά οικονομική ανάσα».

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

«Δώσαμε άμεση προτεραιότητα στο θέμα της υδροδότησης των χωριών» υποστήριξε ο δήμαρχος και τόνισε μεταξύ άλλων: «Με παρεμβάσεις μας στα χωριά των πρώην Δήμων Κραννώνα και Νίκαιας καταφέραμε να υδροδοτήσουμε τα χωριά Ψυχικό, Άγιος Γεώργιος, Χαρά, Ζάππειο, Κυπάρισσος, Αγία Παρασκευή και να καταργήσουμε την υδροφόρα».

Αναφορά έκανε στα έργα που έγιναν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κιλελέρ και μεταξύ αυτών: Αποκατάσταση οδοστρωμάτων,

συντήρηση δημοτικών κτιρίων (δημαρχεία, πρώην κοινοτικά καταστήματα, σχολεία που λειτουργούν ή όχι, γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια), συντήρηση και ανάδειξη του πρασίνου σε κάθε χωριό

και αγροτικής οδοποιίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο κ. Νασιακόπουλος αναφερόμενος στον πολιτισμό και στην κοινωνική πολιτική τόνισε: «Δημιουργήσαμε όπως το είχαμε εξαγγείλει το δίκτυο πολιτισμού:

Καταγραφή όλων των φορέων κοινωνικής παρέμβασης (μορφωτικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών, νεολαίας, γονέων και κηδεμόνων...).

Συνεργασία των συλλόγων, ανά τοπική κοινότητα, κοινές δράσεις, συνδιοργάνωση εκδηλώσεων.

Ανάδειξη των στοιχείων του πολιτισμού και της παράδοσης κάθε τοπικής κοινότητας μέσα από τοπικά πολιτιστικά σχήματα (χορευτικά και θεατρικά).

Αναβίωση τοπικών εορτών και στις 35 κοινότητες του δήμου (ενδεικτικά αναφέρουμε τη γιορτή σκόρδου στον Πλατύκαμπο -πάνω από 3.000 άτομα στις τριήμερες εκδηλώσεις-, και το φεστιβάλ νεολαίας στη Νίκαια που έγιναν με μεγάλη επιτυχία. Το διήμερο φεστιβάλ Νίκαιας παρακολούθησαν τουλάχιστον 2.500 άτομα)

Δημιουργία επιτροπής εθελοντών για τη δημοτική βιβλιοθήκη η οποία λειτουργεί πλέον σε καθημερινή βάση και σε συνεργασία με την εθνική βιβλιοθήκη και με άλλες 150 βιβλιοθήκες πανελλαδικά. Εκπόνησε μια σειρά από δράσεις κυρίως για παιδιά. Αποτελεί χώρο επίσκεψης σχολείων του δήμου μας.

Δημιουργία κινηματογραφικής λέσχης η οποία πρόβαλε ταινίες για παιδιά (πάνω από 100 παιδιά σε κάθε προβολή) και ενήλικες σε ξεχωριστές προβολές.

Δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου με συμμετοχή πολιτών από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας λειτούργησαν 33 τμήματα του προγράμματος Διά βίου μάθησης…

Ένταξη στο πρόγραμμα Υγειών πόλεων της ΚΕΔΕ και εκπόνηση δράσεων σε ολα τα δημοτικά διαμερίσματα (π.χ μέτρηση σακχάρου).

Υπογράφηκε πρωτόκολλο κοινωνικής σύμπραξης με το Δήμο Λαρισαίων και κατατέθηκαν αιτήσεις για βοήθεια σε 348 άπορες οικογένειες .

Διπλασιασμός των επιδοτούμενων, μέσω ΕΣΠΑ, θέσεων για παιδιά στους παιδικούς σταθμούς Νίκαιας και Πλατυκάμπου.

Συμμετοχή σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα υλοποιηθεί άμεσα και αφορά στη βοήθεια απόρων, αστέγων κ.λπ.

Βοήθεια στο σπίτι: Συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ για τη δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες».

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Όσον αφορά στην αγροτική ανάπτυξη ανάφερε μεταξύ άλλων:

-Τη διοργάνωση Επιμορφωτικού σεμιναρίου για νέους αγρότες

-Ημερίδα με θέμα «Ο καταρροϊκός πυρετός του προβάτου. Μέτρα πρόληψης». Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δρ. Σπύρος Κρήτας Αναπληρωτής Καθηγητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ.

Επισήμανε επίσης ότι: «Η αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης είχε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ όταν χρειάστηκε να καταγραφούν ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αγροτών και κτηνοτρόφων. Το δημαρχείο Νίκαιας επισκέφθηκε, ύστερα από πρόσκλησή μας ο προέδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Στουπής και ενημέρωσε τους αγρότες για θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα για τη δυνατότητα απαλλαγής των αγροτών της Γαλήνης, του Κιλελέρ, του Μελισσοχωρίου και του Πλατυκάμπου από τον ΓΟΕΒ.

Συνεχίστηκε το πρόγραμμα ανακύκλωσης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και αξιοποιήθηκε, με την τοποθέτηση κάδων, το προγράμμα ανακύκλωσης γυαλιού. Συνεχίστηκε επίσης το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών κατά τους θερινούς μήνες…». κ.ά.

Τέλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και το προσωπικό του Δήμου που όπως επισήμανε συντέλεσαν τα μέγιστα για να υλοποιηθούν όλα αυτά.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass