ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 23% ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συζητούν για το μέλλον της Λαϊκής Ενότητας στη Λάρισα

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2015 0:38

 

Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας καλεί σήμερα Πέμπτη (08/10), στις 7:00 μ.μ., στο Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44, ισόγειο), σε ανοιχτή ελεύθερη συζήτηση για τη μετέπειτα πορεία, τη δημιουργία και τον συντονισμό μετώπου ανατροπής και σωτηρίας από τα μνημόνια.

Εν τω μεταξύ, πανθεσσαλική σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, σε αίθουσα ξενοδοχείου στη Λάρισα, με την παρουσία των συντονιστικών επιτροπών του νομού και των υποψήφιων βουλευτών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι παρευρεθέντες κατέθεσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους για την επόμενη μέρα, άσκησαν κριτική για την πορεία της Λαϊκής Ενότητας, έγινε ένας πρώτος απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος πανθεσσαλικά, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, συζητήθηκε η φυσιογνωμία που θα πρέπει να έχει η ΛΑΕ, καθώς και οι πολιτικοί στόχοι που θα διαμορφωθούν μετεκλογικά.

Παράλληλα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα πρώτα βήματα και οι πρωτοβουλίες που θα συντελέσουν στη δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου ενόψει μάλιστα της πρώτης δημόσιας συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί 19 Οκτωβρίου στον χώρο του Κεραμεικού, καθώς και της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοέμβρη.

Εισηγητής ήταν ο πρ. βουλευτής Βόλου της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Δελημήτρος, ο οποίος παρουσίασε τις αποφάσεις της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου για το εκλογικό αποτέλεσμα και την επόμενη μέρα.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ 23% ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Την άμεση κατάργηση του ΦΠΑ 23 % στην ιδιωτική εκπαίδευση ζητάει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Το θέατρο του παραλόγου στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο ξεσπάθωσαν… αντιμνημονιακά, ενώ καταριούνται την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τον οποίο προ ολίγων εβδομάδων είχαν ψηφίσει!

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την αναστολή εφαρμογής του μέτρου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου(!), ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση, μνημονιακή και μη, να προτείνει ισοδύναμα μέτρα!

Η λύση όμως δεν βρίσκεται στην εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων σε κάθε εξωφρενική απαίτηση των δανειστών-τοκογλύφων της ΕΕ και της ευρωζώνης, αλλά στην κατάργηση των θανατηφόρων μνημονιακών δεσμεύσεων.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, χωρίς κανένα ισοδύναμο μέτρο, το οποίο θα επιβαρύνει άλλες κοινωνικές ομάδες.

Ζητάμε την κατάργηση των μνημονιακών περικοπών στην Παιδεία και την επαρκή χρηματοδότησή της, ώστε να σταματήσει η διαρκής υποβάθμισή της και η εξαθλίωση των λειτουργών της.

Καλούμε τους γονείς, μακριά από κάθε αυταπάτη σχετικά με τις καλές προθέσεις των μνημονιακών κομμάτων και της κυβέρνησης, να οργανώσουν άμεσα την πάλη τους για την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, με τελικό στόχο την κατάργηση όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και την ανάκτηση της Δημοκρατίας και εθνικής μας ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας, μέσα από τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου ανατροπής και σωτηρίας από τα μνημόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass