ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

Λίφτινγκ στους πεζοδρόμους της Λάρισας

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2015 0:20
Ξεκίνησε η αντικατάσταση των σπασμένων πλακών στους πεζοδρόμους Ξεκίνησε η αντικατάσταση των σπασμένων πλακών στους πεζοδρόμους

 

Έργα επιδιόρθωσης ζημιών και καθαριότητας βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Λάρισας. Πρόκειται καταρχήν για εργασίες συντήρησης πεζοδρόμων σε βασικές οδούς στο κέντρο της πόλης. Οι εργασίες περιλαμβάνουν έργα συντήρησης και επισκευής σπασμένων πλακών και τοποθέτησης καινούργιων στους πεζοδρόμους Παπακυριαζή, Κούμα και Πρωτοπαπαδάκη.

Το έργο στοχεύει στον ευπρεπισμό και τη συντήρηση των πεζοδρόμων, με τη διατήρηση του αρχικού χαρακτηριστικού αρχιτεκτονικού ύφους της κάθε περιοχής, καθώς και στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών σε όλο το μήκος των πεζοδρόμων με άρση και πρόληψη των επικίνδυνων καταστάσεων.

Η ανάγκη των συγκεκριμένων εργασιών προέκυψε λόγω της παλαιότητας και της φθοράς που είχαν υποστεί αρκετές από τις πλάκες των πεζοδρόμων.

Τις τελευταίες ημέρες εργασίες πραγματοποιούνται στον πεζόδρομο της Παπακυριαζή. Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες και τα συγκεκριμένα έργα πήγαν πίσω εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπήρχε το καλοκαίρι της συμφωνίας με τους εταίρους, τον φόβο για το νόμισμα, τα capital controls. Όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην «Ε» την περασμένη Κυριακή «τώρα που ισορρόπησε και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση τα έργα έχουν ξεκινήσει. Η πόλη είχε μείνει ασυντήρητη επί χρόνια. Στον προγραμματισμό μας είναι η συνολική ανακαίνισή της».

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Επιχείρηση «καθαρή πόλη» βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στη Λάρισα. Συγκεκριμένα ξεκίνησε πρόγραμμα πλύσης πλατειών και πεζοδρόμων, αλλά και πρόγραμμα απολύμανσης των δικτύων και των φρεατίων. Πρόκειται για μια συνεργασία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΥΑΛ. Αρχικά οι εργασίες που ξεκίνησαν από την Κεντρική πλατεία, θα επεκταθούν στις οδούς Ελ. Βενιζέλου, Παπακυριαζή, Ηπείρου, Παναγούλη και στη συνέχεια στους υπόλοιπους δρόμους και τις συνοικίες της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκος Καλτσάς σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι πρόκειται «για μια σπουδαία συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου και της ΔΕΥΑΛ που θα φέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα που θέλουν οι πολίτες μια καθαρή και νοικοκυρεμένη πόλη. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια, ξεκινήσαμε από τις πλατείες, τους πεζοδρόμους, τους δρόμους του κέντρου για να επεκταθούμε στη συνέχεια στις συνοικίες, σε κάθε γωνιά του δήμου. Στοχεύουμε σε συνεργασία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, του Πρασίνου, της Τεχνικής με τη ΔΕΥΑΛ για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έναν δήμο καθαρό». Κατά τη διάρκεια της έναρξης των εργασιών χθες στην Κεντρική πλατεία με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδωρος Καφφές.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass